Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 07. 2012.

Vodič za očuvanje Nacionalnog parka "Đerdap"

Novi "Vodič kroz biološku i kulturnu raznovrsnost Nacionalnog parka Đerdap" sadrži informacije o značajnim vrstama biljaka, životinja i gljiva koje se mogu naći na području parka.

U okviru ove publikacije, koja je podeljena u tri celine, mogu se naći zanimljivi tekstovi o klimi, reljefu i biodiverzitetu NP Đerdap.
- Cilj ove publikacije je podizanje ekološke svesti građana ali i zaštita i ekonomski razvoj ovog područja na principima održivog razvoja. Vodič je namenjen turistima, ali ga takođe mogu koristiti učenici, studenti i profesori u naučne svrhe- naglasio je Bojan Stanisavljević iz Ekološkog društva Endemit.

On je dodao da je dalji plan da se publikacija podeli Turističkim organizacijama, Nacionalnom parku, Fakultetima, školama i bibliotekama. Publikacija sadrži informacije o više od 100 vrsta gljiva, biljaka i životinja, ali i tekstove o kulturno istorijskom nasleđu i privredi Nacionalnog parka.

Projekat je trajao devet meseci a finansiran je od strane Ambasade Kraljevine Holandije. Publikaciju Ekološkog društva Endemit podržale su Turističke organizacije Kladovo, Majdanpek, Golubac i Nacionalni park "Đerdap".

Izvor: Press Green

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage