Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

30. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

Vučić sa senatorom SAD: Amerika zna da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u 2016. godini (FOTO)

Vodio se i otvoren razgovor o svim političkim pitanjima, između ostalog i o Kosovu i Metohiji.

Vučić sa senatorom SAD: Amerika zna da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u 2016. godini (FOTO)

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras posle razgovora sa američkim senatorom Ronom Džonsonom da ta zemlja snažno podržava evropske integracije Srbije i posebno istakao da je jedna od najvažnijih tema razgovora bila ekonomska saradnja i mogućnost investicija iz SAD u Srbiju.

Vučić se zahvalio američkom senatoru što je tako brzo, posle susreta koji su imali nedavno u Vašingtonu, došao u posetu Srbiji.

Kako je rekao, razgovarali su o mnogim pitanjima, a najviše o ekonomiji. Vučić je istakao da je Dzonson inače odličan poznavalac stanja srpske ekonomije i svih mera koje Srbija preduzima u toj oblasti.

- Senator Džonson je upoznat sa svim merama koje smo preduzimali prethodne četiri godine i sa onim što je danas Aj-Bi-Em saopštio - da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u 2016. godini, posmatrano prema broju stanovnika, i o mnogim drugim stvarima - rekao je Vučić.

- Američke investitore, kao i evropske, uostalom, interesuje mir i stabilnost, ali posebno vladavina prava, transparentnost i borba protiv korupcije - kaže predsednik Srbije.

Istakao je da su razgovarali otvoreno o svim političkim pitanjima, između ostalog i o Kosovu i Metohiji:

- Ništa ne krijemo. Jedna od bitnih stvari je i Kosovo i Metohija, interni dijalog koji se vodi u Srbiji, dijalog sa predstavnicima iz Prištine i kako i na koji način da razumno, svi zajedno na prostoru Zapadnog Balkana pristupimo rešavanju problema.
Ti razgovori, naglasio je, nisu laki za nas unutar naše zemlje, a kamoli u razgovorima sa međunarodnom zajednicom, jer je najveći broj zemalja priznao nezavisnost Kosova.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage