Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

27. 11. 2019.  - Autor: pressonline

ADAM SANTOVAC LAŽOV!

Posle sinoćne emisije Adama Santovca o ministru Nebojši Stefanoviću, profesoru Mići Jovanoviću i Megatrend univerzitetu, koja je emitovana na TV N1, pored ostalih laži, koje smo izneli u prethodnom tekstu, dodajemo i ovo:

ADAM SANTOVAC LAŽOV!

Laž br. 1 – profesori Sung Djo Park, Ulrih Jirgens i Stiven Vud izjavili da nisu predavali studentima Megatrend International Expert Consortium Limited u Beogradu. Profesora Parka, koji živi u Berlinu i značajno je dementan Santovac nije zvao. Inače, profesor Park je, pored višegodišnjeg predavanja na pomenutoj instituciji i Megatrend univerzitetu, bio i predsednik Megatrenda (1999-2003) i član komisije za odbranu doktorske disertacije ministra Stefanovića. Sa Ulrihom Jirgensom, takodje, nije obavljen razgovor. Sa Stivenom Vudom (verovatno) jeste, ali je Vud poznat kao još veći lažov od Santovca, jer je, 2014. godine, izjavio da ne poznaje Miću Jovanovića, što je demantovano filmom, na kojem su njih dvojica u dužem razgovoru, kao i mnogobrojnim fotografijama, gde se vide na zajedničkim istraživačkim putovanjima u Japan i Južnu Koreju, kao i fotografijama iz Londona. 

Laž br. 2 – Santovac je prikazao, navodno nepostojeću, disertaciju Miće Jovanovića, ali slika na filmu je bila namerno zamućena, pa se nije videlo da je to ozbiljan naučni rad sa više od 350 strana. Takođe je, u svoj „dokumentarni“ film stavio i podužu izjavu ministra prosvete iz 2014. godine, evidentno retardiranog Srđana Verbića, koji tvrdi da Mića Jovanović nema doktorat iz Londona, pričajući nepovezano, otežano, vrteći se u krug sopstvenih gluposti. Verbić je, u svom balezganju, izostavio činjenicu da je tročlana komisija tada njegovog ministarstva, u višednevnoj kontroli doktorske disertacije Jovanovića i propratne dokumentacije, u junu 2014. godine – jasno utvrdila autentičnost iste! Takođe, u tom izveštaju je napisano i to da ova disertacija „nikada nije stavljena u pravni promet“, pošto u radnoj dokumentaciji Miće Jovanovića i u radnoj knjižici, kao kvalifikacija, stoji doktorska disertacija, koju je on odbranio u prvoj polovini 1991. godine na univerzitetu u Mariboru (Slovenija). Inače, doktorska disertacija Srđana Verbića, uz pomoć koje je napredovao na Institutu za fiziku, ima samo 97 strana i kompilacija je nepovezanih tekstova! Druga neregularnost u odbrani te disertacije je, što je Verbiću mentor, kada je radio na njoj, bio u zvanju docenta, a morao je da bude u zvanju redovnog profesora!

Laž br. 3 – Adam Santovac namerno pogrešno tumači članove 119, 120 i 121, Zakona o univerzitetu iz 2002. godine, gde se jasno utvrđuje autonomija svakog fakulteta u priznavanju inostranih diploma, a ne univerziteta, ili resornog ministarstva.

Laž br. 4 – U „dokumentarcu“ je govorila i samozvana profesorka psihologije Mila Alečković, koja je otpuštena sa Megatrenda zbog nepoznavanja materije koju predaje, izostajanja sa časova, a na zahtev studenata. Suština njene izjave sastoji se u lupetanju, a u stilu da profesori na ovom univerzitetu imaju „male kabinete, a da se tajkuni voze jahtama, imaju vile…“ itd! Kakva glupost i laž, a uz to i van konteksta!

Laž br. 5 – Profesor Nebojša Janićijević, nekadašnji, dokazano korumpirani, član Akreditacione komisije aludirao je da ga je profesor Mića Jovanović tukao zbog toga što je sprečio davanje akreditacije Fakultetu za menadžment iz Zaječara! Zaboravio je da kaže da se, u kasnijoj istrazi, posumnjalo da ga je istukao momak studentkinje, koju je ovaj profesor spopadao.

Laž br. 6 – Ne jedna, nego brdo laži Natalije Miletić, koja je, nepovezano (da li zbog droge, ili nedovoljno dobro naučenih laži) pričala i o Jovanoviću i o Stefanoviću i o Vučiću. Bez komentara!

Laž br. 7 – Negiranje postojanja Megatrendovih institucija u svetu: West London Business School, Teogaku Executive Training School u Tokiju (Japan), International University of Vienna (Austrija). Santovac, prevejani lažov, negira i postojanje japanske firme Proudfoot Inc., u Tokiju, koja postoji od davne 1946. godine! 

Laž br. 8 – Cela priča Adama Santovca, sa namerom da se negira postojanje Megatrend International Expert Consortium Limited u Londonu, da se ponište diplome hiljade studenata, da se, posle 30 godina uspešnog rada, potre Megatrend univerzitet!

Adam Santovac je „zaboravio“ da su Megatrendove počasne doktorate (samo 10 za 30 godina postojanja ove institucije) prihvatili i došli na ovaj univerzitet da im rektor Mića Jovanović uruči - grandiozna imena svetske nauke, politike, umetnosti i kulture, kao što su: Rolan Dima, legendarni ministar spoljnih poslova Francuske, Pjer Karden jedan od najvećih svetskih kreatora, Kičiro Hazegava, ugledni japanski ekonomista, Džon Nezbit, jedan od najvećih svetskih mislilaca i savetnik predsednika SAD Džona Kenedija i Lindona Džonsona, Kerolajn Kempbel, jedna od najslavnijih svetskih violinistkinja… Takođe, Santovac ne pominje i činjenicu da je Megatrend univerzitet najnagrađivaniji srpski univerzitet u zemlji i inostranstvu i da je, 2017. godine proglašen za najbolji privatni univerzitet u Evropi u konkurenciji 48 univerziteta iz velikog broja evropskih zemalja.


Izvor: pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati