Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

02. 01. 2007.  - Autor: D. B. S.

ŽAR I PETARDE PALE KONTEJNERE!

Na području deset gradskih opština u prethodne četiri godine zapaljeno je i uništeno više od 2.500 plastičnih kontejnera za odlaganje kućnog smeća! Na ovaj način "Gradskoj čistoći" i Skupštini grada Beograđani su napravili nenadoknadivu materijalnu štetu od neverovatnih 425.000 evra! Žar iz peći, upaljeni pikavci i petarde samo su neki od načina na koje Beograđani doprinose da se kontejneri zapale.

s
s

Dragan Ignjatović, direktor JKP "Gradska čistoća", kaže za Press da jedan plastični kontejner košta od 150 do 170 evra i da je u materijalnom smislu šteta nastala uništavanjem kontejnera ogromna.

- Zanimljivo je da su plastični kontejneri uglavnom postavljani u ulice samo sa zgradama priključenim na daljinski sistem grejanja, ali to nije sprečilo njihovo uništavanje. Materijalna šteta učinjena je ne samo našem preduzeću i Skupštini grada, koja je obezbedila sredstva za njihovu nabavku, već i celom Beogradu - objašnjava Ignjatović.

- Plastični kontejneri su veoma kvalitetni i bolji su od metalnih. Našim radnicima je mnogo lakše kada rade sa plastičnim kontejnerima, a Beograđanima je znatno smanjena buka u noćnoj smeni.

Prema njegovim rečima, vatra plastične kontejnere potpuno uništi, a metalni kada se zapale posle dva meseca više nisu u funkciji.

- Iako zakon postoji, počinioci nikada nisu uhvaćeni. U budućnosti planiramo da nabavimo metalne kontejnere koji primaju 3,2 kubika smeća, i to bez točkića. Oni su dosta funkcionalniji, jeftiniji i veoma se teško pale - objasnio je Ignjatović.

Izvor: Press

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage