Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 12. 2006.  - Autor: D. L.

'PRLJAV' BISER

Sanitarna inspekcija kaznila obdanište "Zemunski biser" jer u toaletu nije bilo papira, u toku dalja provera higijene.Slučaj je prijavio roditelj šestogodišnje devojčice koja je dobila gljivičnu i bakterijsku infekciju

slika
papir

Sanitarna inspekcija započela je proveru higijene u obdaništu "Zemunski biser", zbog tvrdnji roditelja šestogodišnje M. Č. da je njihovo dete zbog loših higijenskih uslova u ovoj ustanovi dobilo bakterijsku i gljivičnu infekciju. Inspektori su već kaznili odgovorne zato što u toaletu nije bilo toalet-papira, a konačni rezultati sanitarne analize biće poznati u ponedeljak.

Jedna od zaposlenih vaspitačica u obdaništu rekla je juče za Press da je roditelj koji ih je prijavio inspekciji preuveličao ceo slučaj.

- Roditelj je došao posle 16 časova, kada je većina dece otišla kući. U tom periodu čistačica je sređivala toalete i tačno je da u tom trenutku nije bilo papira u jednom od njih, dok je u ostalima bilo.

Vaspitačica navodi da je inspekcija tokom pregleda stavila primedbu na pune korpe za smeće u toaletima, ali je to, kako ona kaže, bilo zbog toga što su se deca spremala za spavanje oko podneva i koristila su toalete za pranje ruku i umivanje.

antrfile

Nije prvi put

Zanimljivo je da je za vrtić "Zemunski biser" vezana i afera od pre tri godine, kada je zbog nepažnje zaposlenih u njihovoj kuhinji salmonelom bilo zaraženo skoro 400 dece.

U Gradskom sekretarijatu za dečju i socijalnu zaštitu kažu da nisu upoznati sa ovim slučajem, ali da će ispitati o čemu se radi.

- Inspekciju u vrtiće šalje Ministarstvo zdravlja i mi nemamo ništa sa tim, ali ćemo u toku današnjeg dana proveriti sve informacije i o tome izdati zvanično saopštenje - rekla je za Press Ljiljana Lučić, gradski sekretar za socijalnu i dečju zaštitu.

U Ministarstvu zdravlja kažu da su sanitarni inspektori pregledali obdanište i utvrdili da ni tada nije bilo toalet-papira, i za to su naplatili kaznu. Kompletan izveštaj o higijenskom stanju u obdaništu biće poznat u ponedeljak.

Direktorka obdaništa Verica Trtica kaže da "vaspitači sami procenjuju da li će toalet-papir držati kod sebe i davati kada dete to traži, jer je papir za dete igračka". Direktorka je obećala da će sprovesti internu istragu o tome da li je higijena u obdaništu uzrok infekcije.

Izvor: Press

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage