Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

Počelo rušenje nelegalnih objekata na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice (FOTO)

U dogovoru sa JKP "Gradsko zelenilo" ovaj ugao će dobiti svoju zelenu površinu.

Počelo rušenje nelegalnih objekata na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice (FOTO)

Foto: Tanjug

Na uglu Cvijićeve i Bulevara despota Stefana danas je počelo rušenje nelegalno izgrađenog objekta, a na tom mestu planirana je zelena površina.

Objekat koji je danas rušen je jednim svojim delom nalegao na trotoar koji je samim tim postao uzan i nepristupačan, zbog čega je kretanje građana na tom uglu bilo otežano.

- Površine koji su devedesetih godina okupirane nelegalnom gradnjom konačno će dobiti svoju pravu namenu. Na samoj opštini Palilula je već preko 40 ovakvih objekata uklonjeno – rekao je gradski arhitekta Milutin Folić, koji je još naglasio da će na tim površinama biti sadržaji koji će koristiti svim građanima, a ne povlašćenim pojedincima.

U dogovoru sa JKP "Gradsko zelenilo" ovaj ugao će dobiti svoju zelenu površinu. Osim toga, zgrada iz dvadesetih godina prošlog veka, koja se nalazi iza srušenih lokala, doći će do izražaja.

- Ova zgrada je jedna od najlepših u Beogradu, a gotovo da se uopšte ne vidi od ovih nelegalnih objekata. Mi smo planirali da upravo ona bude jedna od prvih koja će obeležiti početak uređivanja fasada i na opštini Palilula – rekao je Folić.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage