Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

Opština Palilula donirala hranu i higijenske pakete Romima kojima su izgorele barake

Predsednik opštine Aleksandar Jovičić istakao je da članovi Veća opštine Palilula svakodnevno obilaze nastradale porodice i dostavljaju im lanč pakete, vodu, kao i higijenske pakete.

Opština Palilula donirala hranu i higijenske pakete Romima kojima su izgorele barake

Foto: Opština Palilula

Članovi Veća opštine Palilula i predstavnici Kancelarije za mlade ove opštine danas u po drugi put obišli romske porodice u naselju "Mali Leskovac" u Mirijevu, koje su u petak u požaru ostale bez krova nad glavom.

- Pet baraka je do temelja izgorelo, a porodicama među kojima je i 21 dete odmah smo ponudili i našli privremeni smeštaj. Međutim, oni to nisu prihvatili i trenutno su smešteni kod rođaka - rekao je predsednik opštine Aleksandar Jovičić.

Jovičić je istakao da članovi Veća opštine Palilula svakodnevno obilaze nastradale porodice i dostavljaju im lanč pakete hrane, vodu kao i higijenske pakete.

- Kao što vidite i danas su četvorica Većnika Opštine i Koordinatori kancelarije za mlade obišli ove nesrećne ljude i doneli im hranu, vodu, sapune, pelene i maramice za decu - rekao je Jovičić.

On je naglasio da Opština čini sve što je u njenoj nadležnosti da pomogne ovim ljudima u nevolji koja ih je zadesila.

- Nesreća kao ni sreća nemaju ime, prezime, boju kože, veroispovest i nacionalnost. U ovakvim situacijama svi smo isti i zajedničko ime je pomoć. U ovom slučaju moji saradnici i ja pomažemo maksimalno jer to je naša dužnost i obaveza, ne samo politička i funkcionerska nego i ljudska - poručio je predsednik opštine Palilula.

Podsetimo, pet romskih porodica među kojima i 21 dete usled još uvek nerazjašnjenih okolnosti u vatrenoj stihiji koja je u petak zahvatila ovo nehigijensko naselje ostalo je bukvalno bez ičega, a jedna trudnica i dete su tom prilikom povređeni.

Izvor: Telegraf.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage