Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 08. 2017.  - Autor: Pressonline

Bratime se opštine Vračar i Sičeng (FOTO)

Pekinška opština Sičeng predstavlja srce Pekinga i prostire se na 46 kvadratnih kilometara gde živi 1.243.000 ljudi.

Bratime se opštine Vračar i Sičeng (FOTO)

Foto: Tanjug/Beoinfo

Saradnja Beograda i Pekinga, sestrinskih gradova od 1980. godine, biće produbljena kada u septembru budu održani Dani Pekinga u našoj prestonici, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić, koji je primio delegaciju centralne pekinške opštine Sičeng (Zapadni grad), takođe je predložio da beogradska opština Vračar potpiše sporazum o bratimljenju sa centralnom pekinškom opštinom Sičeng, što je kineska strana prihvatila.

Gradski menadžer zahvalio je gostima iz Kine na poseti i dodao da će Dani Pekinga biti prilika da građani Beograda upoznaju kinesku prestonicu, kinesku kulturu, sport i istoriju, kao i da se susretnu naši privrednici, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradski menadžer kaže da je Beograd ove godine na 14. sajmu u turizma u Šangaju proglašen za najpopularniju destinaciju na osnovu glasanja posetilaca i kineskih turističkih agencija, kao i da je broj kineskih turista koji su ove godine posetili Beograd veći za više od 120 odsto u odnosu na prošlu godinu.

- Kina i Srbija su prijateljske zemlje koje imaju sporazum o strateškom prijateljstvu, a međusobno poštovanje i podršku smo mnogo puta pokazali na delu - rekao je Vesić delegaciji iz Pekinga i dodao da je Kina snažno podržala Srbiju u njenoj borbi protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije kao što Srbija podržava politiku jedne Kine.

Pekinška opština Sičeng predstavlja srce Pekinga i prostire se na 46 kvadratnih kilometara gde živi 1.243.000 ljudi.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage