Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

Delije i Grobari se prepucavaju grafitima na domu Ive Andrica: Kuća jedinog srpskog nobelovca išarana navijačkim porukama (FOTO)

Od 1958. godine, pa sve do danas, Andrićev dom odisao je duhom velikog pisca. A onda su se navijači dosetili da to promene i išarali ga na najružniji način.

Delije i Grobari se prepucavaju grafitima na domu Ive Andrica: Kuća jedinog srpskog nobelovca išarana navijačkim porukama (FOTO)

Foto: Bojan Babiić

Kao da je rokovnik u koji se upisuju važni datumi, zid kuće najvećeg srpskog pisca i jedinog nobelovca, Ive Andrića, išaran je grafitima navijača Crvene zvezde i Partizana.

edni druge prekrižuju, i bore se za mesto na kvadratnom metru na kom će napisati čiji klub i kad igra sledeću utakmicu. I to sve na kući nobelovca.

Andrić je u stanu na Andrićevom vencu živeo sa suprugom Milicom Babić od 1958. godine, a spomen-muzej na ovom mestu otvoren je 1976. godine.

Sačuvani su autentični raspored i izgled ulaznog hola, salona i Andrićeve radne sobe. U preostalom adaptiranom prostoru otvorena je stalna postavka, koja hronološki prati život i stvaralaštvo laureata Nobelove nagrade.

Zastupljen je originalni muzejski materijal iz Legata Ive Andrića, fotografije, dokumenta, umetnički i lični predmeti, knjige i časopisi, odlikovanja.

Od 1958. godine, pa sve do danas, Andrićev dom odisao je duhom velikog pisca. A onda su se navijači dosetili da to promene i išarali ga spolja, na najružniji način.

Izvor: Pressonline/Telegraf.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage