Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 09. 2017.

POJAČANE KONTROLE U OBRENOVCU Strože kazne za nepropisno parkiranje

Nesavesne vozače u Obrenovcu ubuduće očekuju strože kontrole i kažnjavanja, a sve zbog velikog broja primera nepropisnog parkiranja koja su remetila rad gradskih službi na teritoriji ove opštine, poručuju čelnici lokalne skupštine.

POJAČANE KONTROLE U OBRENOVCU Strože kazne za nepropisno parkiranje

Foto:Blic.rs

Naime, na jucerašnjoj konferenciji za štampu u velikoj sali Gradske opštine Obrenovac predstavljeno je stanje bezbednosti u saobraćaju i najavljena akcija suzbijanja nepropisnog parkiranja.

Kako je tom prilikom objašnjeno, u proteklih nekoliko dana, vozila policije i vatrogasne službe nisu mogla da reaguju kada je to bilo neophodno, a sve zbog velikog broja neodgovornih vozača. Zbog toga će u narednom periodu biti preduzete trajne mere, koje podrazumevaju kažnjavanje pri parkiranju vozila na mestima koja za to nisu predviđena.

- Vozilo našeg parking servisa-pauk tehnički nije u mogućnosti da stigne na sva mesta gde su vozila nepropisno parkirana. Građani to zloupotrebljavaju i koriste na veoma loš način, a Obrenovac je paralisan takvom situacijom. Preduzećemo mere koje će biti trajne, od strane naše komunalne inspekcije, a biće vezane za kažnjavanje vozača. Mi iz Gradske opštine Obrenovac apelujemo na sugrađane da obrate pažnju gde parkiraju vozila, da ne ugrožavaju naše službe komunalnog reda, bezbednost u saobraćaju i da se parkiraju samo na obeleženim mestima - rekao je Mirko Vranešević, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac.

Iz odeljenja za inspekcijske poslove navode da je uočeno više mesta na kojima postoji problem parkiranja, ali i da će svi prekršaji biti blagovremeno sankcionisani.

- Komunalna inspekcija će u narednom periodu intenzivirati rad na terenu i daće svoj doprinos u akciji suzbijanja nepropisnog parkiranja, zajedno sa pripadnicima policijske stanice u Obrenovcu. Uočili smo kritične tačke na kojima imamo najviše problema, pa će ubuduće komunalni inspektori svakog dana biti na terenu - najavljuje načelnik odeljenja za inspekcijske poslove u Obrenovcu, Svetlana Perišić.

Igor Vujičić, direktor JKP "Parking servis", ističe da će preduzeće, u saradnji sa GO Obrenovac, raditi na povećanju broja raspoloživih parking mesta. On dodaje da nikom nije u interesu kaznena politika, već politika koja se tiče maksimalnog reda u gradu.

Vujičić je podsetio da u Ulici Majora Nebojše Tepavca postoji više od 250 raspoloživih parking mesta, koja su na samo minut od centra grada i najavio da će u narednom periodu biti završeno postavljanje rampi iza Doma Vojske, kako bi u centru grada postojalo još jedno veliko parkiralište.

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage