Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

27. 09. 2017.  - Autor: Pressonline

Vesić: Za vreme Ðilasa Beograd bio leglo korupcije, a ne centar izgradnje

- Novi planovi donose uvođenje reda u grad - ocenio je Vesić i dodao da su demokrate protiv toga.

Vesić: Za vreme Ðilasa Beograd bio leglo korupcije, a ne centar izgradnje

Foto: Tanjug / Oksana Toskić

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Demokratska stranka iskoristila današnju sednicu Skupštine grada da bi sprečila donošenje važnih urbanističkih planova za razvoj Beograda i poručio da je za vreme Dragana Ðilasa Beograd bio "leglo korupcije, a ne leglo izgradnje".

- Dok je ovaj grad vodio Dragan Ðilas usvajano je oko 10 urbanističkih planova godišnje, a mi usvajamo više od 50 takvih planova… Bez urbanističkih planova nema razvoja grada i planske izgradnje i to govori o tome šta je ustvari želela prethodna vlast, da u haosu u kome nema planova mogu da mešetare - rekao je Vesić na sednici Skupštine grada.

On je istakao da će zahvaljujući usvajanju velikog broja planova u poslednjih par godina, Grad ove godine izdati građevinskih dozvola za skoro million kvadrata, što je rekord.

Vesić je dodao da je u prošlom sazivu izdavano građevinskih dozvola godišnje za 150.000 kvadrata maksimalno.

- Sada svako ko ispuni zakonske uslove može da dobije građevinsku dozvolu, ko plati sve svoje dažbine prema Gradu i to je razlika između nas i njih - rekao je Vesić i dodao da se na novim planovima vidi kakva je bila veza između "tajkuna Miškovića i prethodne gradske vlasti", neraskidiva i vrlo bliska.

Novi planovi donose uvođenje reda u grad, ocenio je Vesić i dodao da su demokrate protiv toga i da zato opstruiraju donošenje planova pričajući sve što im padne na pamet.

- Beograd u prošlom sazivu nije bio veliko gradilište, jer su nam ostavili tri infrastrukturna gradilišta i 50-ak privatnih, a danas imamo 60 infrastruktirnih i više od 500 privatnih, a kada dodamo i ono što rade opštine koje izdaju dozvole, ima ih i više od 1.000 - naveo je Vesić.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage