Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

31. 10. 2017.

KARTICE SU U MODI Popuste u mnogim radnjama nude grad Beograd, neke opštine, pa čak i BUSPLUS

Senior kartice, koje će prestonički penzioneri moći da koriste od 1. novembra, mnogima će doći kao odlični čuvari kućnog budžeta. Ipak, stanovnici Novog Beograda, Starog grada i Zemuna već odavno štede na ovaj način, pa čak i svi korisnici personalizovane Busplus kartice.

KARTICE SU U MODI Popuste u mnogim radnjama nude grad Beograd, neke opštine, pa čak i BUSPLUS

Foto:Blic.rs

NOVOBEOGRADSKI KLUB

Na ideju o personalizovanoj kartici koja će povezati lokalne firme i radnje, te svojim nosiocima obezbediti sniženja, prva je došla opština Novi Beograd.

Novobeogradski klub
Foto: novibeograd.rs/printscreen / RAS Srbija Novobeogradski klub

Već pet godina svi Novobeograđani, penzioneri ali i svi ostali, mogu da ostvare do 50 popusta na 150 mesta u celom gradu, a takođe i da pohađaju neki od 40 besplatnih programa koje opština organizuje.

Ukupno 39 laboratorija, stomatoloških i specijalističkih ordinacija, optičarskih radnji, privatnih domova zdravlja, poliklinika i bolnica nude niže cene članovima "Novobeogradskog kluba". Neki od njih postali su sada i partneri gradske senior kartice. Od pet do 50 odsto Novobeograđani uštede na hranu, ako svoju karticu pokažu u određenim trgovinama. Veze su ostvarene i sa kurirskim službama, salonima za negu pasa, bankama, vrtićima, edukativnim centrima, raznim prodavincama, restoranima i sportskim i fitnes klubovima, salonima lepote.

MOJA ZEMUNSKA KARTICA

Opština Zemun je projekat personalizovane kartice pokrenula tokom 2016. godine. Ona takođe važi za sve građane, povezana je sa oko 130 firmi i nudi popuste od pet od 100 odsto.

Moja zemunska kartica
Foto: mojakartica.rs/printscreen / RAS Srbija Moja zemunska kartica

Tako jedan privatni dom zdravlja Zemuncima kartice nudi 70 odsto popusta za pregled specijaliste opšte medicine, 50 za pedijatra i fizijatra i 30 za sve ultrazvučne preglede, dok drugi daje 10 odsto niže cene na specijalističke i preglede lekara opšte prakse, a pet na laboratoriju. U jednoj apoteci cene lekova su 10 odsto niže, dok stomatološka ordinacija daje 10-50 odsto niže cene. U akciju su uključeni i restorani i kafići, čak i oni na Zemunskom keju, kao i autoservisi i prodavnice pokućstva.

STAROGRADSKA KARTICA

Karticu koja važi samo za penzionere i penzionerke već godinu dana izdaje opština Stari grad. Oko 3.000 seniora sa "Starogradskom karticom" obezbeđuje popust u  SRPC "Milan Gale Muškatirović", i to 20-45 odsto na bazen, 20-35 odsto na teretanu i 10-15 odsto na velnes.

Starogradska kartica
Foto: starigrad.org/printscreeen / RAS Srbija Starogradska kartica

Takođe, oni u 11 ugostiteljskih objekata uživaju u hrani i piću po nižim cenama, a dobili su i pet do 50 odsto popusta u lokalnim salonima lepote. Uštedu su im obezbedile i neke ondašnje stomatološke i internističke ordinacije, psihološko savetovalište, apoteke, optičarske radnje, laboratorije...

Ušteda na uživanju
Foto: Gerontološki centar Beograd / Promo Ušteda na uživanju

Starogradski penzioneri čuvaju novac i dok uče novi jezik, salsu ili jogu, ili ako pazare u nekim prehrambenim prodavnicama, koriste usluge agencija za čišćenje, servisa za automobile i turističkih agencija.

BUSPLUS KARTICE

Foto: Mateja Beljan / RAS Srbija

Nevezana ni za jednu opštinu, ova kartica može da smanji račin u jednom marketu mešovite robe, prodavnici nameštaja, ordinaciji, osiguravajućoj kući i butiku sportkse opreme. Ipak, dok su opštinske kartice potpuno besplatne, za ovu morate da redovno plaćate prevoz.

BEZ KARTICE SE MOŽE U POZORIŠTE...

Iako su se većina opština i sam Grad potrudili da na listu svojih ponuda dodaju popust na pozorišne karte, istina je da gotovo većina gradskih pozorišta to odavno i sama nudi. Nekim projekcijama može se prisustvovati i za duplo manje novca, ako se karta kupi na dan prikazivanja, dok dolazak u većoj grupi obezbeđuje 30 odsto sniženja. Mnogi teatri uveliko su uveli i popuste za penzionere, a umesto kartice, dovoljno je da pokažu ček od penzije.

...ALI I U GRADSKU BIBLIOTEKU

Penzioneri koji ne žele da čekaju na personalizovanu karticu, kako bi se po ceni od samo 150 dinara trajno učlanili u Gradsku biblioteku – to uopšte ne moraju. Već godinama unazad Biblioteka nudi ovu opciju za sugrađane od 65 i više godina, a pomenutih 150 dinara pokriva trošak izrade trajne članske karte.

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage