Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

02. 11. 2017.

MILIONI ZA FARBANJE AUTOBUSA Svih 200 "Solarisa" i još 55 "Ikarbusa" uskoro će biti CRVENI

Zglobni autobusi poljske firme “Solaris”, poznati Beograđanima po svojoj plavo-žutoj boji, naredne godine će biti poslati na - farbanje.

MILIONI ZA FARBANJE AUTOBUSA Svih 200 "Solarisa" i još 55 "Ikarbusa" uskoro će biti CRVENI

Foto:Blic.rs

GSP “Beograd” je raspisao tender za farbanje vozila i to 200 već spomenutih “Solarisa”, kao i još 55 vozila marke “Ikarbus”. Svi oni će biti prefarbani u crvenu boju.

Izvršilac posla koji bude dobio posao na tenderu moraće, kako stoji u konkursnoj dokumentaciji, da posao obavi “prema standardima proizvođača vozila”, a 200 crvenih autobusa predaće u ukupno 13 tura: osam vozila u prvoj, a onda po 16 u svakoj narednoj.

Problem sa farbanjem “Solarisa” je bila garancija, koja je zahtevala da se čuvaju u originalnoj boji, ali i cena ovog posla. Naime, kako je svojevremeno obelodanio prvi čovek GSP “Beograd” Željko Milković, farbanje autobusa košta od 1.800 do čak 5.500 evra koliko je potrebno izdvojiti za “Solarisove”.

"Solaris" u originalnoj boji
Foto: Milan Ilic / RAS Srbija "Solaris" u originalnoj boji

Dakle, farbanje 200 poljskih autobusa moglo bi da košta najvećeg gradskog prevoznika 1,1 milion evra. Ipak, ta cena je navodno bila aktuelna kada bi se farbanje vršilo u pogonima samog "Solarisa", dok bi kod nas mogla da iznosi 300.000-350.000 dinara ili oko 2.500-3.000 evra.

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage