Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 02. 2018.  - Autor: Blic

NEMA VIŠE ČEKANJA U REDOVIMA Ove birokratske zavrzlame možete rešiti PREKO INTERNETA

Umesto čekanja na šalteru Katastra, telefoniranja Komunalnoj policiji, plaćanja Busplusa na trafici ili odlaska po dokumenta u opštinu dovoljno je da otvorite neki od sajtova i da uz nekoliko "klikova" obavite posao.

NEMA VIŠE ČEKANJA U REDOVIMA Ove birokratske zavrzlame možete rešiti PREKO INTERNETA

Foto:Screenshot

Čija je parcela?

Servis na sajtu Republičkog geodetskog zavoda omogućava svima da i bez prethodne registracije pretraže podatake o nepokretnostima. Podaci su organizovani po opštinama, a nakon odabira one na kojoj se nepokretnost nalazi, potrebno je pratiti dalja jednostavna uputsva. Ako ne znate broj parcele možete se poslužiti i GIS aplikacijom na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Dovoljno je da uvećate mapu i prikazaće se parcele sa brojevima, a odabirom "slojeva" možete doći i do dodatnih informacijama o planovima, klizištima, nameni zemljišta...

Proverite da li vam je "overena" knjižica

Na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje moguće je proveriti isprave o osiguranju. To znači da se tu mogu naći podaci o tome kada ističe zdravstvena knjižica, kao i datum poništavanja zdravstvene knjižice. Osim toga, na istom sajtu se može videti ime izabranog lekara, a postoji i sistem za praćenje dostupnosti lekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava zdravstvenog osiguranja.

Naručivanje izvoda, provera biračkih spiskova

Na gotovo svim opštinskim sajtovima moguće je naručiti izvode iz matičnih knjiga rođenih, umrlih, venčanih i državljana. To možete učiniti i putem spomenutog portala E-uprave. Takođe, moguće je izvršiti onlajn uvid u birački spisak i podneti zahtev za izmenu, ukoliko je potrebno.

Dopuna Busplus kartice

Odnedavno je moguće kupiti mesečne dopune za Busplus putem interneta. Usluga se ne naplaćuje dodatno, jer je reč o klasičnoj onlajn kupovini Visa ili Master karticama. Važno je da, nakon uplate, pri prvoj vožnji u mesecu očitate vašu karticu na nekom od validatora i na taj način aktivirate dopunu koju se uplatili putem sajta.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage