Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 12. 2006.  - Autor: D. L.

PUNI K'O BROD

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ove godine ostvarila ukupne prihode od 11 milijardi dinara. Među najvažnijim planovima za 2007. su izrada baze podataka podzemnih voda, master plana razvoja vodovoda i kanalizacije i razrada 11.000 hektara građevinskog zemljišta.

s
s

Boris Ranković

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ostvarila je ove godine ukupne prihode od 11 milijardi dinara, sa suficitom u budžetu od tri milijarde, koji će biti korišćen za programe u narednoj godini, izjavio je juče direktor Boris Ranković.

Ranković je na konferenciji za novinare istakao da je Direkcija postigla najbolje rezultate na projektu izgradnje novih zgrada u Azbestnom naselju, projektu sanacije cevovoda na Brankovom mostu i u izgradnji kanalizacije - kolektor Interceptor.

- Posle 40 godina, Direkcija je u Azbestnom naselju počela da uklanja eksperimentalne objekte sagrađene od materijala opasnog po zdravlje ljudi - precizirao je Ranković.

Na Brankovom mostu kompletno je zamenjen cevovod star 30 godina, bez prekida u snabdevanju dela grada vodom i bez zaustavljanja saobraćaja na mostu.

- Ulaganjem u najsavremeniju tehnologiju postavljanja cevi dat je doprinos povećanju ukupne stabilnosti konstrukcije mosta - rekao je Ranković, i najavio da je sledeće godine u planu finansiranje zamene cevovoda i na mostu "Gazela".

Direkcija je ove godine potpisala ugovor o izgradnji kolektora Interceptor, u vrednosti od 50 miliona evra. Ovaj objekat će, prema rečima Rankovića, zaustaviti dalje zagađivanje Save i Dunava i podići nivo higijenskog standarda grada, tako što će sve otpadne vode centralnog sistema biti prikupljane i odvođene do buduće fabrike za prečišćavanje.

Govoreći o problemima sa kojima se suočava Direkcija, Ranković je naveo imovinsko-pravne odnose, oslobađanje od nelegalnih objekata i bespravno useljenih, kao i neažuran katastar podzemnih instalacija.

Među najvažnijim planovima za narednu godinu Ranković je naveo izradu baze podataka podzemnih voda, master plana razvoja vodovoda i kanalizacije, razradu 11.000 hektara građevinskog zemljišta, nastavak rada na projektu Unutrašnjeg magistralnog poluprstena i izradu saobraćajnog master plana Beograda.

Izvor: Press

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage