Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 09. 2012.

Misija MMF-a od ponedeljka u Srbiji

Kratka misija Međunarodnog monetarnog fonda boraviće u Srbiji od 10. do 14. septembra, sa glavnim zadatkom da proceni najnovije makrokonomske izglede zemlje, potvrđeno je Tanjugu u Kancelariji MMF-a u Beogradu

 

Kako je navedeno u izjavi stalnog predstavnika MMF-a u Srbiji Bogdana Lisovolika na internet stranici kancelarije, "misija će, takođe, razgovarati o zabrinutosti MMF-a povodom nedavnih izmena Zakona o Narodnoj banci Srbije koje su narušile njenu autonomiju, kao i povodom fiskalne situacije".
"Neće se angažovati na pregovorima o aranžmanu", naveo je Lisovolik.
 
Prema ranijoj izjavi državnog sekretara u Ministarstvu finansija i privrede Vlajka Senića, u Srbiju 10. septembra dolazi delegacija MMF-a sa zadatkom da analizira stanje u javnim finansijama, a prethodno su krajem avgusta i početkom septembra obavljeni tehnički razgovori sa predstavnicima fonda.
 
Posle tih poseta, očekuje se i zvanična poseta misije MMF-a, koja će uslediti krajem ove godine, uoči planiranja budžeta za 2013, rekao je Senić.
 
"Mi smo pripremili sve raspoložive informacije, potpuno smo otvoreni za saradnju i uvereni smo da, uoči donošenja budžeta za 2013. godinu, možemo očekivati postizanje sporazuma sa MMF-om", kazao je on.
 

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage