Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 09. 2012.

Ljajić sa predstavnicima stranih investitora

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutranje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa delegacijom Saveta stranih investitora (S S I) o zajedničkim aktivnostima u cilju stvaranja zakonodavnog i institucionalnog okvira za poboljanje investicione klime i daljeg ekonomskog razvoja u Srbiji, saopteno je iz kabineta potpredsednika vlade.

Delegaciju Saveta je predvodio predsednik borda direktora ove organizacije i direktor kompanije "Lafarž Srbija" Kostin Bork, koji je izrazio spremnost S S I da se kroz sve vidove stručne pomoći uključi u aktivnosti, čiji će rezultat biti stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta u Srbiji, privredni rast i povećanje stope zaposlenosti.

On je naveo da ova organizacija ima ozbiljne kapacitete i da okuplja 130 stranih preduzeća u Srbiji sa preko 90.000 zaposlenih i obimom dosadašnjih investicija od 16 milijardi evra.

Ljajić je istakao da je partnerstvo sa S S I od izuzetnog značaja i predložio da stručnjaci iz ove organizacije učestvuju u radnim grupama za donošenje novih zakona o trgovini, zaštiti potrošača i zakonu o berzama.

Ljajić i Bork su se saglasili i o neophodnosti razmene iskustava u oblasti telekomunikacija i informatičkog društva, pa je u tom cilju dogovereno formiranje zajedničkih stručnih timova, čije će aktivnosti biti usmerene na suočavanje sa izazovima u oblastima procesa digitalizacije, uvođenja elektronskog plaćanja i drugih inovacionih tehnologija.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage