Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 09. 2012.

Neće biti zamrzavanja plata i penzija

Vlada Srbije je danas objavila da neće biti zamrzavanja plata u javnom sektoru i penzija, ali da će njihov rast biti ograničen i usklađen sa realnim mogućnostima budžeta

 

Na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Srbije, ministar finansija Mlađan Dinkić je rekao da će plate u javno sektoru i penzije biti povećane u oktobru za dva odsto i i aprilu sledeće godine za još dva odsto. Nakon toga bi, kako je rekao, njihova indeksacija bila nastavljena u skladu sa fiskalnim pravilima.
 
Dinkić je istakao da je Vlada za više od pola miliona najugroženijih penzionera u Srbiji, čija su mesečna primanja ispod 15.000 dinara, obezbedila i posebnu pomoć u iznosu od 16.000 dinara godišnje. Prva rata te 13. penzije će, prema njegovim rečima, biti isplaćena tokom sledeće nedelje, a druga pred Novu godinu.
 
Dinkić je rekao da svi penzioneri u Srbiji tu vrstu pomoći dobiti i u narednoj godini, napominjuću da će država platiti i za beogradske penzionere, koji su do sada 13. platu dobijali iz gradskog budžeta.

Izvor: Beta

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage