Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 09. 2012.

Istovremeno parada ponosa i protest veterana

Savez ratnih veterana Srbije najavio je danas da će 6. oktobra u Beogradu održati Paradu srama, s ciljem da pažnju javnosti skrene na ratne veterane, koji su, kako se ocenjuje, najmarginalizovanija grupa ljudi u Srbiji.

Organizatori ovogodišnje "Parade ponosa" saopštili su ranije da će i ta parada biti održana 6. oktobra, s ciljem promocije ljudskih prava LGBT populacije.

Savez ratnih veterana Srbije je u saopštenju za javnost naveo da će u Beogradu biti organizovan "mirni skup" i pozvao sve veterane koji žele da učestvuju u borbi za ostvarenje dostojanstva i ljudskih prava da dođu na protest.

"To neće biti i nije pokušaj razbijanja 'Parade ponosa Beograd', jer svi građani Srbije imaju isto pravo da se kroz mirne skupove organizuju i skreću pažnju na probleme koja takva populacija ima.

Ovim skupom želimo da ukažemo na velike probleme koji postoje u populaciji ratnih veterana, kojih ima oko 500.000 u Srbiji a kojima se niko ne bavi", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Savez ratnih veterana Srbije želi da ukaže na svu nebrigu i kriminalne radnje koje se vrše u ime veterana i unutar sektora za boračko-invalidsku zaštitu.

"Sa ovog skupa želimo da pošaljemo poruku tolerancije i razumevanja, da javnost Srbije vidi da su to normalni ljudi, njihove komšije, prijatelji, braća i očevi, koji su se odazvali pozivu da brane domovinu", piše u saopštenju.

Izvor: Beta

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
Boris [neregistrovani]
 [11.09. 2012., 16:36]

Kako su providni i duboko cinicni. Bas im je taj dan pao na pamet. Vidi s da je to samo jos jedan pokusaj pravljenja frke tog dana. Klasika...

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage