Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 09. 2012.

Đilas i Vorlik sutra otvaraju dnevni centar

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ambasadorka SAD Meri Vorlik prisustvovaće sutra otvaranju dnevnog centra za mlade, mentalno nedovoljno razvijene osobe, u sklopu Kreativno-edukativnog centra za mentalno nedovoljno razvijene osobe

Projekat su podržale ambasade SAD i Grad Beograd, koji je obezbedio prostor površine 279 metara kvadratnih, a Evropska komanda američke vojske sredstva za renoviranje prostora, saopšteno je iz Gradske uprave i ambasade SAD. Iz američke ambasade je navedeno da je evropska komanda američke vojske uložila gotovo 350.000 dolara u renoviranje prostora na kojem su radovi otpočeli u februaru 2012. godine, a završeni prošle nedelje.

 
Kreativno-edukativni centar za mentalno nedovoljno razvijene osobe je neprofitna nevladina organizacija osnovana 2002. godine. Centar pomaže nedovoljno mentalno razvijene mlade ljude da realizuju svoje potencijale i talente kroz osmišljavanje i izvođenje kreativnih i edukativnih radionica u sklopu Centra za dnevni boravak. Ove aktivnosti se organizuju kako bi se štićenici centra podstakli na nezavisnost, da bi se sprečila njihova društvena izolacija, promovisala integracija i život u zajednici i povećale mogućnosti za zapošljavanje.
 
Projektom se, kako piše u saopštenju, demonstrira kontinuirana posvećenost Vlade SAD izgradnji društva koje vrednuje doprinose svojih građana, uključujući i one sa poteškoćama u razvoju.
 
Ambasadorki Vorlik i gradonačelniku Đilasu na svečanosti će se pridružiti bivši i sadašnji gradski sekretari za socijalna pitanja Milan Krkobabić i Dejan Matić, direktorka Kreativno edukativnog centra Greta Kecman, kao i drugi uvaženi gosti iz gradske vlasti i diplomatskog kora. Otvarenje dnevnog centra, u ulici Kraljevića Marka 4, previđeno u 14.30 sati.
 

Izvor: Tanjug

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
Зоран [neregistrovani]
 [11.09. 2012., 20:42]

Мало је то простора за Србију.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage