Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 09. 2012.

Povećanje penzija u oktobru i aprilu za dva odsto

Predlogom dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je dostavljen Skuptini Srbije, predviđeno je povećanje penzija u oktobru ove godine i aprilu 2013. godine za dva odsto.

Kako se navodi u Predlogu dopune zakona, objavljenom na sajtu Skupštine Srbije (www.parlament.gov.rs), za sprovođenje ovog zakona nisu potrebna dodatna finansijska sredstava.

Zakon stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku".

Kako se navodi u obrazloženju zakona, ukupna društveno ekonomska situacija posebno je aktuelizovala pitanje načina usklađivanja penzija.

"S obzirom na potrebe uskladivanja odredaba ovog zakona sa odredbama zakona kojim se ureduje budžetski sistem, a posebno imajući u vidu činjenicu da bi njegova primena imala efekte, ne samo u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, već i u oblasti ukupnih javnih finansija, predlaže se da se ovaj zakon donese po hitnom postupku", navodi se u obrazloženju.

U skupštinskoj proceduri još osam Vladinih zakona

U skupštinsku proceduru stiglo je još osam zakona iz paketa propisa za stabilizaciju javnih finansija, objavljeno je danas na sajtu Skupštine Srbije.

Vlada Srbije u ponedeljak je usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta i izmene 12 zakona čiji je cilj, kako je obrazloženo, uvođenje reda u javne finansije.

U Skupštinu su stigle izmene zakona o porezu na dodatu vrednost, republičkim administrativnim taksama, budžetskom sistemu, poreskom postupku i poreskoj administraciji, akcizama, fiskalnim kasama, finansiranju lokalane samouprave i o porezu na dohodak građana.

Od juče se u skupštinskoj proceduri nalazi predlog zakona o rebalansu budžeta, izmene i dopune Zakona o duvanu, Predlog zakona o utvrđivanju maksimalne zarade u javnom sektoru i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Kako je ranije rečeno Beti u parlamentu, sednica na kojoj će poslanici raspravljati o tim zakonima biće održana sredinom septembra.
 

Izvor: Beta

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage