Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 09. 2012.

Srbija da ne kapitulira - prajd da bude održan

Izvestilac Evrpskog parlamenta (EP) Jelko Kacin nada se da će Parada ponosa biti održana u oktobru u Beogradu i očekuje da se prajdu - ako bude održan - priključe evropski i srpski zvaničnici

Kacin je izrazio nadu da "država neće opet dobrovoljno kapitulirati kao prošle godine" i dodao da je od suštinskog značaja to da li će Vlada Srbije obezbediti osnovna građanska prava i mir na ulicama Beograda.

"Ako se parada održi, očekujem da joj se, pored članova vlada država članica EU i poslanika Evropskog parlamenta, među kojima ću biti i ja, priključe i predstavnici svih grana vlasti u Srbiji", rekao je Kacin u intervjuu za današnji novosadski "Dnevnik".

Prošlogodišnja "Parada ponosa" u Beogradu nije održana zbog rizika za bezbednost. Tadašnji ministar policije Ivica Dačić zabranio je sve javne skupove koji su bili zakazani za vikend 1. i 2. oktobra 2011. godine, pa i Paradu ponosa.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da će i ovogodišnja Parada, zakazana za 6. oktobar, biti otkazana iz bezbednosnih razloga.

Organizacioni odbor ovogodišnjeg "Beograd prajda" pozvao je juče premijera Dačića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da se izjasne o Markovićevom stavu.

"Beograd prajd" je u saopštenju pozvao Dačiha i Vučića "da se izjasne povodom pretnji Markovića da će Ustav Srbije ponovo biti prekršen zabranom Prajda". "Istovremeno Marković treba da objasni javnosti kako je moguće da o trošku građana Srbije pravi hotel u Grčkoj u kojoj se godišnje održavaju dve 'Parade ponosa', u Solunu i Atini", dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
Marko [neregistrovani]
 [23.09. 2012., 13:39]

Taj Kacin prisvojio sebi pravo staratelja Srbije.Kaže,morate priznati Kosovo,morate dozvoliti gej paradu.Izgleda da sebe smatra guvernerom Srbije.Stvarno "pravi diplomata.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage