Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 09. 2012.

Dačić: Ruska firma zainteresovana za Železaru Smederevo

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je razgovarao sa predstavnicima jedne velike ruske kompanije zainteresovane da kupi Železaru Smederevo i da je dogovor veoma blizu

Dačić je u izjavi novinarima, posle sastanka sa članicama Američke privredne komore, izrazio očekivanje da će pitanje Železare biti rešeno do kraja godine i da će država naći dobrog partnera za tu kompaniju. On je istakao da je država zainteresovana da zadrži deo vlasništva u Železari Smederevo - između 20 i 30 odsto. Premijer nije želeo da precizira o kojoj ruskoj kompaniji se radi, ističući da će javnost na njihov zahtev o tome biti upoznata kada se potpiše protokol o namerama.

Dačić je ukazao da je ta kompanija zainteresovana da upravlja Železarom i uloži više od 100 miliona evra u pokretanje proizvodnje, ali da još nije sasvim izvesno da će do tog aranžmana doći. On je istakao da je veliki problem što je Železara Smederevo kompanija koja u prošlosti iz raznih razloga nije donosila profit svojim vlasnicima i da je za aktivaranje samo jedne peći koja je potpuno ugašena potrebno skoro pola godine.
 
Dačić je izrazio očekivanje da će taj srpski privredni gigant stati na noge i da će to pitanje biti uspešno rešeno u okviru dobrih odnosa Rusije i Srbije. Premijer je dodao i da nije previše srećan što je posle povlačenja "Ju es stila" Železara ponovo prešla u državno vlasništo, jer to predstavlja veliko opterećenje imajući u vidu da država isplaćuje plate radnicima, dok je jedna peć ugašena, a druga u režimu tihog hoda.

Izvor: Tanjug

Tagovi

Komentari (3)

ostavi komentar
Prvo stanje [neregistrovani]
 [26.09. 2012., 21:06]

Nadam se da ce bitit neko ozbiljan zaimteresovan, i da se necete izglupirati kao sto to obicno uradite.

Odgovori
Vidi odgovore
miroslav [neregistrovani]
 [26.09. 2012., 18:59]

jos jedna izjava gospodina DACICA na privatnoj oglasnoj tabli.

Odgovori
Vidi odgovore
Mitar [neregistrovani]
 [26.09. 2012., 18:29]

Željezara Smederevo je mastodont samoupravnog sistema.Nije prestruktuirana na vreme i sada je balast i državi,a veliko nerešeno socijalno pitanje.Ameri su je uzeli da nam istope tenkove u skladu sa pristankom naše zemlje Srbije na smanjenje naoružanja i posle tog završenog posla njima željezara više nije bila interesantna.Sa Rusima se nećemo usrećiti,jer se niamo usrećili ni sa NIS-om,a bojim se da ćemo ssa Rusima proći kao Crnogorci sa KAP-om.

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage