Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 12. 2012.

In memoriam Prof.dr Snežana Milačić

Vanredni profesor medicine rada Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu dr Snežana Milačić preminula je 22. decembra 2012 godine usled teške i neizlečive bolesti.

Snežana Milačić je rođena 1953. godine u Beogradu gde završila školu, medicinski fakultet na kome je magistrirala i doktorirala. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu izabrana je u zvanja asistenta 1992. godine, nakon toga postaje docent i vanredni profesor. bila je stalno zaposlena i u Institutu za medicinu rada Srbije "Dr Dragomir Karajović". Mentor je u preko 20 specijalističkih radova, magistarskih teza, radova uže specijalizacije i jednog doktorata.

Doktorka Milačić je dala doprinos u uvođenju novih metoda izučavanja apsolutnog i relativnog zdravstvenog radijacionog rizika. U zdravstvenoj delatnosti je profilisana kao jedan od vodećih stručnjaka u oblasti zaštite od jonizujućih zračenja u Srbiji.
Dr Snežana Milačić je autor i koautor u 216 naučno-stručnih radova u međunarodnim i domaćim časopisima i zbornicima radova sa naučnih i stručnih skupova, napisala je 11 poglavlja knjiga, udžbenika i praktikuma, monografija.

 Bila je redovan član katedri za radiologiju i onkologiju i u komisiji za usmene ispite kao i predmeta Medicine rada, gde je bila i šef specijalističke katedre.

Kao šef katedre Specijalističke Medicine rada (2002-2009), dr Snežana Milačić doprinela je uvođenju novih metoda u izradi specijalističkih radova i razvoju novih grana užih specijalizacija kao što su: radiološka zaštita i saobraćajna medicina. Bila je vrstan pedagog i međunarodno afirmisan stučnjak u oblasti medicine , zaštite od jonizujućih zračenja i hematologije sa citogenetikom i da je u svom radu postigla značajne naučne rezultate i da zahvaljujući svojim stručnim i organizacionim sposobnostima uspešno predvodila tim mladih lekara i istraživača.

Odlazak Dr Snežane Milašić prestavlja nenadoknadiv gubitak za Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu i Institut za Medicinu medicinu rada "Dr Dragomir Karajović", kao i za oblast medicine rada i radiološke zaštite u Srbiji. Predstavlja gubitak za sve studente koji žele da budu doktori, jer je njeno znanje bilo neprikosnoveno.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage