Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 12. 2012.

In memoriam Prof.dr Snežana Milačić

Vanredni profesor medicine rada Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu dr Snežana Milačić preminula je 22. decembra 2012 godine usled teške i neizlečive bolesti.

Snežana Milačić je rođena 1953. godine u Beogradu gde završila školu, medicinski fakultet na kome je magistrirala i doktorirala. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu izabrana je u zvanja asistenta 1992. godine, nakon toga postaje docent i vanredni profesor. bila je stalno zaposlena i u Institutu za medicinu rada Srbije "Dr Dragomir Karajović". Mentor je u preko 20 specijalističkih radova, magistarskih teza, radova uže specijalizacije i jednog doktorata.

Doktorka Milačić je dala doprinos u uvođenju novih metoda izučavanja apsolutnog i relativnog zdravstvenog radijacionog rizika. U zdravstvenoj delatnosti je profilisana kao jedan od vodećih stručnjaka u oblasti zaštite od jonizujućih zračenja u Srbiji.
Dr Snežana Milačić je autor i koautor u 216 naučno-stručnih radova u međunarodnim i domaćim časopisima i zbornicima radova sa naučnih i stručnih skupova, napisala je 11 poglavlja knjiga, udžbenika i praktikuma, monografija.

 Bila je redovan član katedri za radiologiju i onkologiju i u komisiji za usmene ispite kao i predmeta Medicine rada, gde je bila i šef specijalističke katedre.

Kao šef katedre Specijalističke Medicine rada (2002-2009), dr Snežana Milačić doprinela je uvođenju novih metoda u izradi specijalističkih radova i razvoju novih grana užih specijalizacija kao što su: radiološka zaštita i saobraćajna medicina. Bila je vrstan pedagog i međunarodno afirmisan stučnjak u oblasti medicine , zaštite od jonizujućih zračenja i hematologije sa citogenetikom i da je u svom radu postigla značajne naučne rezultate i da zahvaljujući svojim stručnim i organizacionim sposobnostima uspešno predvodila tim mladih lekara i istraživača.

Odlazak Dr Snežane Milašić prestavlja nenadoknadiv gubitak za Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu i Institut za Medicinu medicinu rada "Dr Dragomir Karajović", kao i za oblast medicine rada i radiološke zaštite u Srbiji. Predstavlja gubitak za sve studente koji žele da budu doktori, jer je njeno znanje bilo neprikosnoveno.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati