Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novi prilozi za biografiju čoveka, koji je tri puta izbacivan sa državnih visokoškolskih institucija.

13. 10. 2013.  - Autor: Pressonline

Ko je Mića Jovanović?

Tragom sve češćih napisa u dnevnim i nedeljnim listovima, a u vezi prof. dr Miće Jovanovića, vlasnika i rektora Megatrend univerziteta, naša ekipa se pozabavila ozbiljnim istraživanjima o njegovom „liku i delu“. U gotovo 37 godina dugoj karijeri profesora Jovanovića, nema ničeg nepoznatog.

Ko je Mića Jovanović?

Ko je Mića Jovanović? Novi prilozi za biografiju čoveka, koji je tri puta izbacivan sa državnih visokoškolskih institucija.

Tragom sve češćih napisa u dnevnim i nedeljnim listovima, a u vezi prof. dr Miće Jovanovića, vlasnika i rektora Megatrend univerziteta, naša ekipa se pozabavila ozbiljnim istraživanjima o njegovom „liku i delu“. U gotovo 37 godina dugoj karijeri profesora Jovanovića, nema ničeg nepoznatog.

Mića Jovanović rođen je u Knjaževcu, u istočnoj Srbiji, pre 60 godina. Pokojni otac Božin, predratni komunista i prvoborac, čovek od posebnog poverenja pokojnog predsednika Tita i majka Slavka ratni član Komunističke partije Jugoslavije, partizanka od 1944. godine - vaspitavali su ga u duhu tradicionalnih socijalističkih vrednosti tog vremena: skromnost, solidarnost, odgovornost, radinost... Vukovac u osnovnoj školi u Zaječaru i vrlodobar đak borske gimnazije, Jovanović se upisuje na Fakultet političkih nauka u Beogradu, gde u roku diplomira sa prosekom oko 7.50 i nastavlja poslediplomske studije kod profesora Danila Ž. Markovića, kod koga postaje asistent na predmetima sociologija samoupravljanja i sociologija rada. U 25. godini života Mića Jovanović piše prvu knjigu „Sociologija samoupravljanja“, koja je – iako je odobrena kao priručnik za pomenuti predmet – dugo godina bila udžbenik na Fakultetu političkih nauka i na Defektološkom fakultetu Beogradskog univerziteta.

Mića Jovanović uspešno brani svoj magistarski rad na FPN-u u septembru 1979. godine. U oktobru iste godine, Izborno veće ovog fakulteta ne prihvata njegov izbor u zvanje asistenta. Obrazloženje, kojem je „kumovao“ tadašnji docent ovog fakulteta, hrvatski špijun u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije (1991-1995), i potonji ambasador Srbije (!?) – Ivo Visković, glasilo je: „Jovanović radi za strane obaveštajne službe. Dokaz: kao asistent-pripravnik gostujući je predavač na univerzitetima u Londonu, Bradfordu i Portsmutu, a nas docente i profesore – niko ne zove (?!)...“ (Naš novinarski tim je imao uvid u zapisnik sa sednice IV). Jedini, koji je branio Jovanovića, bio je čestiti, tada asistent, a sada redovni profesor Dragan Simeunović. Izbačen sa FPN-a, Jovanović se, u januaru naredne godine, obreo u Londonu, gde – kao talentovani mladi naučnik – dobija stipendiju od britanskog Saveta za nacionalna akademska zvanja (Council for National Academic Awards - CNAA) za doktorske studije i gde – pod okriljem ove institucije, u novembru 1983. godine – odbranom usmenog doktorskog ispita (partial degree) – stiče pravo na izradu doktorske disertacije.  Jovanović doktorira na temu „Radna motivacija u industrijskim odnosima samoupravljanja“ (Work Motivation in Industrial Relations of Self-Management), a u saradnji dve institucije: London School of Economics i Portsmouth Polytechnics, u martu 1989. godine. Već u toku prve godine svog boravka u Londonu, Jovanović osniva konsultantsku kuću „Megatrend International Expert Consortium Limited“ (avgust 1980). Naši novinari imali su uvid u dokumentaciju „Company House“ iz Kardifa i utvrdili da je ova kompanija registrovana pod brojem 2534205 i na adresi 9-11 Kensington High Street u Londonu. Kao konsultanti u ovoj kompaniji radili su profesori Artur Stokvin, Ulrih Jirgens, J. J. Chanaron, S.J. Park, Nomura Masami... Uglavnom su rađeni projekti za automobilsku industriju (British Leyland, VW, Toyota, Nissan...), a u području efekata robotizacije radnog procesa na radnike na proizvodnim trakama. Predpostavlja se da je M. Jovanović prvi svoj veći novac zaradio na ovim poslovima. Istovremeno, Jovanović počinje da radi, kao broker, na Londonskoj berzi metala (LME). Sredinom osamdesetih, Jovanović – zajedno sa italijanskim firmama „Zenit“ iz Trsta i „Komekar“ iz Verone – „zgrće“ više desetina miliona dolara samo u jednoj transakciji na pomenutoj berzi, a trgujući tzv. „fjučersima“.

Jovanović se, definitivno, vraća u Srbiju u avgustu 1989. godine, gde osniva prvu privatnu visokoškolsku instituciju u Jugoistočnoj Evropi – Megatrend Business School (27.12.1989.). Takođe, vraća se na Defektološki fakultet, gde ga, posle nepunih godinu dana – proglašavaju „tehnološkim viškom“ i izbacuju sa ovog fakulteta! Tome je „kumovao“ tada Jovanovićev najbolji prijatelj pokojni profesor Zoran Đuričić sa svojom ženom Zoricom Matejić-Đuričić. Profesor Đuričić je tada bio dekan Defektološkog fakulteta, a žena Zorica, tada docent mediokritetskih mogućnosti – bila je „siva eminencija“ ovog fakulteta. Jovanović, na poziv profesora Radovana Kneževića, odlazi na Višu poslovnu školu („kod Vuka“), gde poklanja kompletan nastavni plan i program svoje Megatrend Business School ovoj školi, koja – zahvaljujući tome – prerasta u Poslovnu školu Beograd. Mića Jovanović piše prvi udžbenik menadžmenta na prostorima bivše Jugoslavije, pod nazivom „69 lekcija o menadžmentu“ (1990), koji postaje pravi „hit“ među studentima. Jovanović je punio amfiteatar pomenute škole, ne samo studentima iste, već su na njegova nadahnuta predavanja, dolazili i studenti arhitekture, medicine, ekonomskog fakulteta... U međuvremenu, Jovanović završava svoju drugu doktorsku disertaciju, koju brani, pred sam rat, u junu 1991. godine na Univerzitetu u Mariboru, pred komisijom na čijem je čelu bio čuveni profesor Jože Florjančić.  Međutim, i pored svih postignuća profesora Jovanovića, novi direktor Više poslovne škole, takođe pokojni, magistar Đurađ Novaković (nikada nije uspeo da doktorira) – daje otkaz profesoru Jovanoviću (1993), uz obrazloženje: „Otpustio sam ga, pošto ima svoju višu školu...“. Samo par godina kasnije, obreo se na Megatrend univerzitetu, moleći za posao za svoju ćerku... Jovanović je, bez razmišljanja, zaposlio gospođicu Jasminu Novaković, iako nije imala odgovarajuće kvalifikacije. Još uvek radi na Megatrendu.

Inače, čovek koga su tako lako izbacivali sa raznih fakulteta ima zavidnu profesionalnu biografiju. Napisao je devet autorskih knjiga i ko-autor je u istom broju univerzitetskih udžbenika. Napisao je više desetina naučnih i stručnih radova, objavljenih kod nas i u inostranstvu. Knjige su mu prevođene i objavljivane u Engleskoj, Italiji i Francuskoj. Član je mnogih međunarodnih organizacija i izvršni je sekretar Globalne univerzitetske mreže, koja okuplja 87 najpoznatijih svetskih univerziteta. Odlikovao ga je italijanski predsednik Đorđo Napolitano i španski kralj Huan-Karlos I. I to je samo deo biografije Miće Jovanovića.

Pošto je tri puta izbacivan sa državnih visokoškolskih institucija, Mića Jovanović je odlučio da ne traži posao na državnim visokoškolskim institucijama, već da razvija svoj sopstveni univerzitet. Veliki deo novca, zarađenog u Londonu, Jovanović je investirao u razvoj Megatrend univerziteta. Jovanović nikada nije dobio novac iz „sive“ emisije, nikada ništa nije privatizovao, pa posle prodao, ni jedan „režim“ mu ništa nije poklonio... Sve je stvorio sâm, sa deset prstiju svoje dve šake. Zbog toga što „nema ničeg zajedničkog sa tajkunima“, kako sam kaže – više puta je odbio da se učlani u čuveni „Klub privrednika“.

Jovanović slovi za jednog od najuticajnijih ljudi u Srbiji, posebno u Socijalističkoj partiji.

„Od osnivanja sam u SPS, bez ikakvog interesa, pošto nikakve usluge nisam tražio. Jednostavno, kada sam, po rođenju, pre 60 godina, otvorio oči – prvo što sam ugledao bila su „petokraka zvezda“ i „srp i čekić“. To je bila duga porodična tradicija i svoje levičarsko opredeljenje nikada nisam menjao, a svoje ideološke principe ne bih prodao ni po koju cenu“, kaže Jovanović. Koliko tu nije bilo interesa govori i podatak da je rektor Mića Jovanović, odmah posle „revolucionarnih“ događaja 5. oktobra 2000. godine, „zbrinuo“ 18 istaknutih članova SPS-a (Rajko Unčanin, Mirko i Živko Kulić, Moma Živković, Milivoje Pavlović, Vladan Kutlešić... itd.). Niko to od Jovanovića nije tražio. SPS je bio u rasulu, a članstvo je bilo izloženo progonu od „dosovaca“. Bilo je nepojmljivo da će se SPS više ikada oporaviti i ponovo vratiti na političku scenu. Jovanović je „imao petlju“ da se suoči sa visokim rizikom odmazde novih „demokratskih“ snaga. A nije morao. Ot tada je Megatrend univerzitet, od strane dosovaca, nazvan „crvenim univerzitetom“. Kasnije, 2008, Jovanović je odigrao ključnu ulogu u vraćanju SPS-a na političku scenu, „gurnuvši“ SPS prema Borisu Tadiću. „Tada sam mislio da je to ispravno i dobro za budućnost Srbije“, kaže Jovanović. „Posle sam se pokajao, naročito zbog toga, što je Boris Tadić – iz meni nepoznatih razloga – otpočeo hajku na Megatrend i mene lično. Pridružili su se i drugi „žuti“, pa sam, pre godinu i po dana, zajedno sa Žarkom Obradovićem, Banetom Mitrovićem i Ivicom Tončevim uticao na predsednika Ivicu Dačića da ide u koaliciju sa „naprednjacima“. Dobro je, što nas je poslušao“, ističe Jovanović.

Na kraju, da podsetimo čitaoce, da je Megatrend univerzitet, kao jedina društveno odgovorna institucija, prošle, a i ove godine – dao besplatno studiranje svim studentima prve godine studija. „Predsednik Dačić je sugerirao, a ja sam prihvatio da poklonimo skoro 5 miliona evra omladini Srbije. Svesni loše ekonomske situacije odrekli smo se još i veće sume novca ove godine. Dakle, dve godine za redom poklanjamo milione evra mladima Srbije. Ukupno, za dve godine, blizu 11 miliona evra. Dok drugi otimaju, mi dajemo. I to je egzaktno merljivo, nema ničeg fiktivnog“, kaže profesor Jovanović. Na naše pitanje, zašto Megatrenda i njega lično ima puno u medijima, uglavnom u negativnom kontekstu, Jovanović kaže: „Nelojalna konkurencija plaća korumpirane novinare da pišu svašta o nama. Omladina se na sve to lako „prima“, pa na raznim društvenim mrežama, portalima možete videti najgore moguće komentare. Niko nije napisao ništa o našoj velikoj ulozi u obrazovanju generacija mladih ljudi. Niko nas nije pohvalio šro smo se odrekli miliona evra u korist obrazovanja mladih Srbije. Sa druge strane zavist i ljubomora prema našim dostignućima, pretvara se u iracionalnu mržnju... Ali, to je Srbija...“, završava profesor Jovanović.


Tagovi

Komentari (29)

ostavi komentar
Micko [neregistrovani]
 [07.03. 2014., 09:55]

Bravo

Hvala bogu da naletim napokon na neki istinit i lep clanak o Mici Jovanovicu. Ne znam u cemu je fora sa tim prozivkama na racun privatnih fakulteta a pogotovo Megatrenda. Da li su to ozlojedjeni studenti drzavnih fakulteta ili potplaceni novinari?? Pre bih reko da je ovo drugo posto sam i sam student drzavnog fakulteta a zavrsio sam osnovne studije na Megatrendu. Stvarno sam zadovoljan uslovima studiranja. Ne samo da su prostorije u kojima se odrzava nastava obezbedjene u tehnickom smislu, ciste i uredne nego je i personal koji radi na fakultetu i profesori stvarno ljubazni i uvek nam izlaze u susret. Sto se kriterijuma tice mozda jeste laksa prolaznost nego na drzavnim ali svako ko je upisao privatni fakultet polazi od toga da je dao pare za znanje i po znanje je i dosao. Tako da ta krilatica 'da imam diplomu' je totalna budalastina. Trziste rada je toliko prebukirano da male nijanse odlucuju ko prolazi,a ako nisi nista uspeo da naucis sta onda uopste trazis na bilo kom fakultetu. Veliki pozdrav!!! Mico sve najbolje u daljem obrazovanju mladih. Drago mi je da ima jos istomisljenika koji ne cute.

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous [neregistrovani]
 [20.10. 2013., 20:55]

Mica car

Mega trend je svojim studentima takodje obezbedio i studentski dom koji je fenomenalan , dvokrevetne i trokrevetne sobe sa kupatilom i cajnom kuhinjom, na svakom spratu dnevni boravak sa kablovskom televizijom i besplatnim wifi-jem i svako ko koristi usluge smestaja ima mogucnost da koristi studentski restoran de su cene obroka i vishe nego smesne !!! :) ZIVEO MICA

Odgovori
Vidi odgovore
Megablejach [neregistrovani]
 [20.10. 2013., 20:41]

Mica car

Ja sam na Megatrendu i mogu vam reci da sam prezadovoljan! Imamo savrshene uslove da uchimo i nauchimo shto je najvaznije.Profesori su nam dostupni bukvalno 0/24h , na mail nam odgovaradu naj kasnije do 48 sati od trenutka kada im poshaljemo mail, divni ljudi , fenomenalni pedagozi i fenomenalni predavachi koji nas uche zavisno koji predmet predaju, shta se dogadja danas, a ne shta se dogadjalo pre 50 i vishe godina kao na nekim drzavnim fakultetima, ujedno nas spremaju da sutra budemo struchni za posao koji cemo raditi. Gospodin Mica Jovanovic Rektor naseg fakulteta, je legenda najveca, uvek se javi studentima, dodje da nas pozdravi, ne retko kada se zatekne u kafeu fakulteta onako shmekerski obrne turu za sve koji se nalaze u tom trenutku tu, a da ne spominjem da uvek mozete otici kod njega da vam da savet ili da vam pomogne na bilo koji nacin. Uslovi placanja shkolarine su fenomenalni, mozete bukvalno placati kako vama odgovara, male sume novca na mnogo rata, sve odjednom , iz 2 dela. Takodje fakultet zna da obraduje vredne studente koji ociste godinu na vreme kao sto je bio slucaj ove godine da je na uplatu shkolarine dao 20% popusta to je 300+ eura manje u zavisnosti od fakulteta koji pohadjate na nashem univerzitetu. Takodje studenti sa visokim prosekom dobijaju stipendije (budzet) i to ne 10% ili 20% nego stipendiju na celu shkolarinu za narednu godinu. Tako da mozete da Upisete prvu godinu besplatno i da studirate BESPLATNO ukoliko imate dobar prosek, za one koji hoce da uce i da nauce , i za one koji su vredni , radni i trude se, mogu bez ikakvih problema studirati potpuno besplatno !!!!!!!! Mica Jovanovic treba da bude uzor, nishta ne pada sa neba, ako se dovoljno trudimo i radimo mozemo dostici sve!!!!!

Odgovori
Vidi odgovore
Doktor [neregistrovani]
 [16.10. 2013., 17:22]

Megatrend

Ziveo Mica :)

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous [neregistrovani]
 [16.10. 2013., 14:19]

Bivsi student

Besplatan Upis studenata je brilijantan marketinski i finansijski potez, za koji ga drzavni univerziteti pljuju je mladima vise nego dobrodosao. U ovoj besparici pokloniti nekome dinar je retkost, a ne skolarinu.

Univerzitet ne manjka strucnim kadrovima, naprotiv, Predavaci su recimo aktuelni clanovi fiskalnog savtea, dokazani strucnjaci iz oblasti finansija ekonomije, istaknuti glumci (na umetnickim fakultetima Megatrend univerziteta) i drugi mozda manje poznati nastavni kadar.

Studentima su obezbedjene prakse u prestiznim firmama, kompanijama i institucijama, odredjenom broju istaknutih poslovi asistenata. Profesori su na raspolaganju bez pardona sa zeljom da uvek pomognu koliko je u njihovoj moci.

Poznata je recenica da se diplome dele kao flajeri ma nasem univerzitetu. Medjutim kao bivsi student mogu reci da sam se za svoju debelo namucio. Ne kazem, ima svega, moguce je da neko do svoje dodje lakse, ali zapitajte se, razlikuje li se to od drzavnih univerziteta? (Setimo se afere indeks)

Odgovori
Vidi odgovore
kolto [neregistrovani]
 [16.10. 2013., 02:18]

utisak

Student sam privatnog fakulteta i nikad mi nije jasna zloba i negativni komentari upuceni od velikog broja studenata drzavnog fakulteta.Cemu to? Ljudi to sto smo mi upisali je nas izbor i za rezultate tog izbora cemo biti odgovorni mi i niko drugi.Studirajte bilo koji fakultet ja to podrzavam i borite se ,ne mogu nista drugo da vam kazem.Bavite se malo manje tudjim zivotima (studentima privatnih fak.) jer stvarno nemate nikakvu korist od toga cak sta vise pokazujete odredjenu dozu zavisti hteli vi to ili ne jer kao toboze mi precicom sticemo diplomu i nasi zivoti su med i mleko. Iznenadice se koliko je studenata megatrenda u radnom odnosu poed toga sto su redovni studenti.Nasi profesori su ljubazni i uvek izlaze u susret sto ne mogu da potvrdim za vase profesore i price kojih sam se naslusao tokom godina. Pozdrav svim pozitivnim ljudima

Odgovori
Vidi odgovore
Dragan [neregistrovani]
 [15.10. 2013., 15:02]

Heroj

Mica je jedan gospodin, dzentlment, heroj, laf. Bravo cika Mico, samo napred

Odgovori
Vidi odgovore
Lena [neregistrovani]
 [14.10. 2013., 13:51]

Megatrend

Čestitam profesoru Mići na uspehu koji je postigao. Iskrena da budem, prvi put sam pročitala njegovu biografiju i iznenadjena sam koliko je taj gospodin obrazovan. Uvek su ga po medijama predstavljali kao plejboja koji šeta manekenke i sponzoruše, a ni jednom rečju da pomenu njegove kvalitete. A to što ga je izneverio i izdao najbolji prijatelj, nije ništa novo u ovoj zemlji. Koliko samo takvih slučajeva ima da i ne znate koga smatrate najboljim prijateljem. Najpre će vam on zabosti nož u ledja, samo ako ste bolji od njega ili će da spreči da budete na važnijoj funkciji od njega. Na žalost, tako je...

Odgovori
Vidi odgovore
M_E_G_A_T_R_E_N_D [neregistrovani]
 [14.10. 2013., 11:43]

Ja znam!

Nemam nista protiv drzavnih fakulteta, studiram dva fakulteta paralelno (ne interesuje me da li cete poverovati ili ne). Iskreno i bez ikakvih lazi ZNAM da je Megatrend mnogo bolji, organizovaniji i strucniji od pola drzavnih fakulteta. Na drzavnom fakultetu svi jure budzet, a drzava nam podize skolarine, smanjuje ispitne rokove i podize broj bodova potrebnih za budzet samo da bi nam uzeli sto vise para, a te njihove skolarine su vece nego na Megatrendu, onda ne razumem zasto ljudi imaju predrasude o privatnim fakultetima kada nam pruzaju vise nego drzavni i diplome su priznate u vise drzava nego diplome drzavnih fakulteta u Srbiji. Razmislite malo pre nego sto pocnete da pljujete po ovakvim potezima (besplatna prva godina) i po ovakvim ljudima (prof. dr Mica Jovanovic).

Odgovori
Vidi odgovore
Branko [neregistrovani]
 [14.10. 2013., 08:41]

Panic

Mogu cika mico samo da vam pljunu pod prozor vaseg rolsa

Odgovori
Vidi odgovore
Jovana [neregistrovani]
 [14.10. 2013., 08:36]

Citaj pazljivo

Gospodin Mica Jovanovic, cini mi se, zivi srpski san i to mu se u Srbiji ne prasta. Sto nas covek koji je sam nesto stvorio ne vodi, bar je dokazano da ume da obrazuje decu i zaposli roditelje? Ne razumem sav hejt..

Odgovori
Vidi odgovore
Branko [neregistrovani]
 [14.10. 2013., 08:33]

Milicevic

Ko nije slep kod ociju moze da primeti da je ovaj covek makar dosledan i lojalan sebi. Da je vise takvih a manje preletaca, mozda bi ova Srbija posle '80ih i isla negde, ovako - jok.

Odgovori
Vidi odgovore
anonymous [neregistrovani]
 [14.10. 2013., 06:02]

Neverovatno ........

Covek je otvorio oci i prvo sto je video su bili petokraka, srp i cekic.
I umesto da ode u Kinu, Severnu Koreju, ili Rusiju, ovaj nas proleter zapuca pravo u London, i to ni manje ni vise nego na Berzu, da pokaze trulim kapiralistima, kako se na brzinu prave milioni na junk bonds.
Mislim da je jedino normalno da ovom geniju dignete spomenik i nazovete neku ulicu njegovim imenom.
Ovakvi (tvrdoglavi i pametni) proleteri se ne radjaju svaki dan !!!

Odgovori
Vidi odgovore
Jelena [neregistrovani]
 [14.10. 2013., 01:40]

Sve pohvale !

Ne znam kako nije sramota ovaj narod i medije,da pljuju po,na prvom mestu,Megatrend univerzitetu ? Zasto je na privatnom fakultetu,drugacije nego na drzavnom ? Je l' se na drzavnom ne placa ? Je l' je tamo sve cisto ? Na drzavnim fakultetima cena skolarine je za 200-300 evra jeftinija nego na privatnim,je l' to razlog omalovazavanja privatnih fakulteta ? Na drzavnim fakultetima skolirana raste,Megatrend univerzitet cenu skolarine ne menja godinama ! Je l' privatni fakultet nema budzet ? Je l su drzavni fakulteti dali besplatno studiranje studentima ? Je l' su svi profesori,doktori,dekani asistenti na drzavnim fakultetima posteni ? Zasto su osudili premijera,sto se pojavio da pozeli uspesnu,zahvaljujuci njemu besplatnu,prvu godinu studentima Megatrenda ?Je l' su ta deca drugacija od dece na drzavnim fakultetima ?Sve cetiteke rektoru i univerzitetu !!!

Odgovori
Vidi odgovore
zeljko [neregistrovani]
 [13.10. 2013., 23:23]

placena vijest

zasto ne prikazete negativan komentar
kako neko moze biti asistent sa prosjekom 7,5.
za 100 dinara pisete po zelji.
sramota

Odgovori
Vidi odgovore
nebojsaBG [neregistrovani]
 [13.10. 2013., 23:18]

pohvale

Sve pohvale za jednu sjajnu licnost.
Bilo bi jos bolje kada bi ljudi u Srbiji gestove gospodina Jovanovica znali vise da cene

Odgovori
Vidi odgovore
milos [neregistrovani]
 [13.10. 2013., 22:20]

da je vise ovakvih ljudi

Ja sam inspirisan ovim gospodinom. Da ih je vise u Srbiji, ja biH se odmah vratio kuci!

Odgovori
Vidi odgovore
Пантелија [neregistrovani]
 [13.10. 2013., 20:14]

Србија брале

Све ћу ти опростити али успех НЕ!

Odgovori
Vidi odgovore
ousMILA [neregistrovani]
 [13.10. 2013., 19:39]

PONOS

RETKO JE SAZNANJE DA U NASEM OKRUZENJU POSTOJE LJUDI KAO STOJE GOSPODIN JOVANOVIC, SVE CESTITCE.

Odgovori
Vidi odgovore
maki_kg [neregistrovani]
 [13.10. 2013., 19:12]

Megatrend

Kao student Megatrenda, vise puta sam vidjala rektora u zgradi Univerziteta. Mogu da kazem da sam ponosna sto studiram na Megatrendu, jer ni jedan fakultet, niti Univerzitet, privatni, niti drzavni, nema takvog dekana/rektora.
Drago mi je sto je izasao ovaj tekst. S uzivanjem sa ga citala. Hvala ekipi Pressonline na objavljivanju

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati