Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 09. 2017.

Ljubiša Samardžić dobija ulicu u Niškoj Banji

Nedavno preminuli glumac Ljubiša Samardžić, prema rečima predsednika niške Komisije za imenovanje ulica Bojana Marinkovića, dobiće ulicu u Niškoj Banji.

Ljubiša Samardžić dobija ulicu u Niškoj Banji

Foto:B92.net

Ideja je, kaže Marinković, potekla od gradske odbornice Socijaldemokratske partije Srbije Sanje Jefić Branković i dodaje da će se predlog o tome naći već na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada, javlja portal "Južne vesti".

Zasad se ne zna koja bi tačno ulica u banji kraj Niša mogla da dobije Samardžićevo ime, ali kaže da će to najverovatnije biti ili ulica u kojoj je odrastao ili glavno banjsko šetalište.

"Jedna od opcija je Ulica srpskih junaka, gde je on odrastao, ali videćemo. Lepo je ime Ulica srpskih junaka, pa je možda šteta da ga menjamo. Možda ćemo i glavnu ulicu da preimenujemo. Na taj način bismo izbegli situaciju da stanovnici moraju da menjaju lična dokumenta, jer se na tu ulicu niko ne vodi", rekao je Marinković.

On očekuje da će predlog biti usvojen na sednici Skupštine Grada, nakon čega bi, kaže, trebalo brzo i da se sprovede u delo.

Inače, Ljubiša Samardžić je rođen u Skoplju, ali kako je poticao iz rudarske porodice, koja je radila u rudniku u Jelašnici, on je detinjstvo proveo u Niškoj Banji. Uloga lenjog šeprtlje Šurde u "Vrućem vetru", Smokija iz "Peščanog grada", Nikoletine Bursaća iz ekranizacije Ćopićevog romana "Orlovi rano lete", samo su neke od onih koje su mu obeležile karijeru. Samardžić je ranije ovog meseca preminuo u 81. godini.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage