Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 09. 2017.

"Biće doživotne kazne ako društvo istraje u toj ideji"

Osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić izjavio je da će Srbija usvojiti kaznu doživotnog zatvora za ubistvo dece ako celo društvo istraje u toj ideji.

"Biće doživotne kazne ako društvo istraje u toj ideji"

Foto:b92.net

On je naveo da su mnoge od ubica povratnici, saopštila je Fondacija Tijana Jurić. 

On je rekao da prave rezultate očekuje za dve godine, kada Krivični zakonik bude izmenjen.

Jurić je najavio da će jedna od tema na konferenciji o bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost", koja će biti održana u petak u Subotici, biti kazna doživotnog zatvora za ubistvo dece.

On je rekao da će ove godine predavači govoriti o brzoj potrazi za nestalom decom, bezbednom korišćenju interneta, a poseban segment biće namenjen izlaganju pravnika koji će analizirati inicijativu Fondacije za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje kazne doživotnog zatvora.

Jurić je dodao da ohrabruje i činjenica da je Vlada Srbije usvojila Strategiju za suzbijanje trgovine ljudima, ozbiljnog krivičnog dela u kojoj su, u najvećem broju, žrtve deca.

"Međutim, smrtnost dece je i dalje velika, pogotovo kada se radi o porodičnom i vršnjačkom nasilju i to je nešto na čemu treba raditi i što treba sprečiti", rekao je Jurić. Konferenciju, koja će biti oržana u petak, 15. septembra, otvori će ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage