Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

14. 09. 2017.

Dragica Nikolić: Za četiri godine prikupljeno 10 miliona €

Učenici leskovačke gimnazije dobili su na poklon 25 računara, vrednih milion dinara, od Fondacije "Dragica Nikolić".

Dragica Nikolić: Za četiri godine prikupljeno 10 miliona €

Foto:B92.net

Fondacija je, prema rečima njene predsednice Dragice Nikolić, za četiri godine postojanja prikupila više od 10 miliona evra.

"Ovde nas nije dovelo samo vaše znanje, vaši uspesi i vaših profesora, već i vaša humanost. Čuli smo da ste odustali od male mature i radosti koju ona donosi da biste pomogli svom bolesnom drugu, tako da iz tog razloga dolazimo upravo ovde", rekla je supruga bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolić u školi koja 15 godina nije dobila nijedan novi računar.

Fondacija je za četiri godine postojanja prikupila i donirala više od 10 miliona evra, rekla je Nikolićeva odgovarajući na pitanja.

"Nemamo izdvojeno tačnu cifru, ali prešli smo 10 miliona evra za četiri godine postojanja fondacije, koje smo sakupili i podelili do dinara", rekla je Dragica Nikolić i dodala da su na stranici Fondacije na Fejsbuku informacije o donacijama i troškovima.

Prema njenim rečima, troškovi fondacije su minimalni i kretali su se oko 0,5 odsto.

"Sada smo stigli do jedan posto. Fondacija po zakonu ima pravo na 30 odsto troškova, mi nismo želeli da tu mogućnost iskoristimo, nego smo hteli svaki dinar koji smo dobili da podelimo onima kojima je pomoć najpotrebnija", rekla je Nikolićeva.Dodala je da je fondacija ove godine najviše donirala upravo u obrazovanje, da je opremljeno dosta škola, sređena su brojna školska dvorišta, igrališta, parkovi, a kako je dodala, "dosta dece je prethodne godine čulo za Fondaciju i dobilo neku pomoć".

Nikolićeva je sa saradnicima danas uručila 25 kompjutera i Matematičkoj gimnaziji u Nišu.

Novac za tu računarsku opremu donirali su, kako je dodala Crveni krst Kine, odnosno, Pekinga i Hongkonga, čiji su predstavnici danas bili u Leskovcu.

Dragici Nikolić na donaciji je zahvalio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, direktorka Gimnazije Dragana Cvetanović i Dunja Gavrilović, učenica te škole, koju pohađa 759 đaka, koji u poslednjih 15 godina nisu dobili nijedan novi računar.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage