Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 12. 2017.

Božović: Rušenju Savamale prisustvovala gradska vlast

Poslanik DS Balša Božović izjavio da su rušenju objekata u Savamali prošle godine prisustvovali predstavnici samog vrha gradske vlasti koji dolaze iz SNS.

Božović: Rušenju Savamale prisustvovala gradska vlast

Foto:B92.net

Božović je u Skupštini Srbije obrazlažući predlog da se formira anketni odbor koji bi ispitao činjenice o tom slučaju, rekao da su objekti porušeni uz saradnju "dela podzemlja" sa kojima, kako je naveo, SNS ima bliske veze, dodajući da će uskoro izneti i dokaze za svoje tvrdnje.

"Te noći policija nije htela da reaguje, a uskoro ćemo izaći sa konkretnim dokazima i činjenicama da su pojedini predstavnici gradske vlasti čak bili prisutni na mestu tog zločina", rekao je Božović i dodao da su pripadnici podzemlja "obezbedili" da se građani vezuju i nisu dali da se zove policija, a potom ni da izađe na mesto dešavanja.

On je istakao da će kad-tad taj slučaj ispitati i da će oni koji su krivi odgovarati pred zakonom.

Božović je kazao da je u Savamali porušena nečija kuća, firma koje su po Ustavu Srbije nedodirljive i da ne može neko da dođe na ideju da se "nekom nešto sruši da bi se nekom drugom predalo".

Objekti u Savamali su porušeni u noći između 24. i 25. aprila prošle godine.

Poslanici su 9 časova počeli novu sednicu na kojoj bi trebalo da se raspravlja o državnom budžetu, a i dalje je u u toku utvrđivanje dnevnog reda.

U prvih nešto više od sat vremena rada odbijeno je više predloga opozicije za dopunu dnevnog reda, medju kojima i zajednički predlog Božovića i poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Đurišića o slučaju Savamala.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage