Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

20. 12. 2017.  - Autor: Pressonline

KUPILA SAM AUTO OD JEDVA UŠTEĐENIH PARA, A NA ŠALTERU ŠOK! Umesto da mi preda tablice, službenica mi je rekla užasnu stvar

Nakon neka dva sata provedena u redu, držeći grčevito u ruci svu papirologiju, stigla sam na red.

KUPILA SAM AUTO OD JEDVA UŠTEĐENIH PARA, A NA ŠALTERU ŠOK! Umesto da mi preda tablice, službenica mi je rekla užasnu stvar

Ljubazna službenica je veselo unosila podatke, ustala da uzme tablice i taman krenula da mi ih preda kada je bacila još jedan pogled na ekran i - sela.

Kada radite za prosečnu platu, debelo se namučite dok dođete do svojih kola - naravno, polovnih, pošto na nova ne smete ni da pomislite. Obilazite sajtove i auto pijace, raspitujete se kod poznanika i trudite se svim silama da prođete što jeftinije, a da pritom ne završite kao vlasnik automobila u raspadu koga će popravka skrivenih falinki koštati više od samog vozila.

I onda ga konačno pronađete, date vlasniku krvavo zarađen novac i uvrstite se u kolonu koja se proteže celom dužinom sale u MUP-u. Čekate i čekate, tešeći sebe da izdržite još samo malo, a onda dobijate tablice u ruke i konačno možete da sednete u predmet svoje čežnje. Onda dođete na red i službenica vam saopšti najgoru moguću stvar posle koje možete samo da sednete i plačete - e to se meni desilo.

- Ja ovo ne mogu da odobrim - rekla mi je i pogledala me.

- Kako ne možete? - pitam ja zamišljajući scenario "ft1p" i već spremna za svađu jer znam da su svi papiri tu.

Međutim, nije u tome problem. Problem je u tome što je na moja kola (tačnije, još uvek nisu moja), stavljena zabrana prodaje automobila, o čemu me vlasnik nije izvestio već je lepo uzeo pare i valjda čekao da vidi šta će da se desi.

Pitam službenicu da li može da uradi bilo šta da mi pomogne, znajući da ne može, i takav odgovor i dobijam. Ponovo zovem vlasnika automobila koji kaže da će "rešiti stvar".

 

I tako mogu samo da odem kući olakšana za, za mene nezamislivu količinu novca, koju sam krvavo štedela, i to bez kola.

 

Na mnogo stvari nisam računala u toku kupovine kola - prva stvar, da izvršitelji već godinama rade punom parom, a da su kola obično prva koja dođu na prinudnu naplatu. Previdela sam i proveru na registru neplaćenih kazni jer sam verovala prodavcu iz čistog nestrpljenja da konačno dođem do kola i vodeći se starom dobrom "ma neće to baš meni".

 

I ispala sam glupa, znam. A još mnogo ljudi je na isti način ispalo glupo, pa ovo pričam samo da upozorim sve ljude koji razmišljaju o kupovini kola - prvo što treba da uradite je da odete na sajt rnk.sipres.sud.rs a da i posle toga sve proverite tri puta, i tek onda date pare.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage