Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

27. 12. 2017.

Prva žrtva malih boginja u Beogradu

Dvadesetogodišnji mladić iz Beograda preminuo je u bolnici na odeljenju intenzivne nege zbog komplikacija izazvanih malim boginjama, potvrđeno Tanjugu.

Prva žrtva malih boginja u Beogradu

Foto:b92.net

On je druga žrtva malih boginja u Srbiji. Prva je dvogodišnji dečak iz Niša koji je preminuo usled posledica upale pluća izazvane malim boginjama.

Kako prenose mediji, mladić iz Beograda nije bio vakcinisan.

Od oktobra je u Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu 630 osoba obolelo od malih boginja, saopštio "Batut" u utorak, ističući da je u Institutu "Torlak" laboratorijski potvrđeno 225 slučajeva morbila.

Najviše obolelih mlađe je od pet ili je starije od 30 godina, a 91 odsto nije vakcinisano, nepotpuno je vakcinisano ili je nepoznatog vakcinalnog statusa.

U kosovskim opštinama sa većinskim srpskim i nealbanskim stanovništvom registrovana je 259 obolelih osoba od malih boginja od prijave epidemije 23. oktobra.

Od malih boginja u Beogradu obolela je 141 osoba, u Kraljevu 116 osoba, u Nišu 68, u Buјаnоvcu dvoje, u Smеdеrеvsкoj Palanci dvoje, u Velikoj Plani petoro, u Bојniк 12 i u Tutinu pеtоrо оbоlеlih.

Lаbоrаtоriјski pоtvrđеni slučајеvi mаlih bоginjа rеgistrоvаni su u Subоtici (јеdаn), Prеšеvu (tri), Vrаnju (dvа), Nоvоm Sаdu (tri), Кrušеvcu (јеdаn), Čаčкu (јеdаn), Užicu (јеdаn), Bоru (tri), Lеsкоvcu (tri), Šаpcu (јеdаn) i Nеgоtinu (јеdаn).

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage