Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

29. 01. 2018.  - Autor: Pressonline

CECU UCENILA SRPSKA TAJNA SLUŽBA: Pustićemo te iz zatvora ako ćutiš o vezama zemunaca i DOS!

Tajne metode: Ražnatovićeva izašla iz zatvora 2003, tek pošto je nadležnima obećala da neće pričati koga je od političara zabavljala u sedištu zloglasnog „zemunskog klana“, tvrdi Vojislav Šešelj

CECU UCENILA SRPSKA TAJNA SLUŽBA: Pustićemo te iz zatvora ako ćutiš o vezama zemunaca i DOS!

Svetlana Ceca Ražnatović, folk pevačica, puštena je iz zatvora 2003, posle četiri meseca pritvora, tek pošto je dala reč da nikada neće otkriti kome je od čelnika DOS pevala u Šilerovoj, u sedištu vođa „zemunskog klan“ Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma!

 

FOTO: NEBOJŠA MANDIĆ

Šešelj: Dokumenta sam dobio od svojih izvora u policiji

Ove šokantne tvrdnje izneo je lider radikala Vojislav Šešelj u razgovoru za Kurir. Kaže da ne priča napamet i da sve činjenice crpi i dokumenata DB.


- Navedena dokumenata sam dobijao od svojih izvora, u ovom slučaju, konkretno, iz policije, koje sam i objavio. Reč je o knjizi dokumenata, ta dokumenta sam objavljivao onako kako su meni dostavljana. Te informacije sam dobio od svojih izvora u policiji, to su sve operativni policijski papiri - kaže Šešelj i dodaje:


- Dokumenta su objavljena u knjizi „Četnička sablja nad dosmanlijskom glavom“ 2004. Do ovih informacija došao sam preko Luafera - patriota iz policijskih, vojnih i državnih struktura. Informacije o Ražnatovićevoj, dostavio mi je izvor iz MUP - kaže Šešelj.

 

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Tri razloga


Svetlana Ražnatović je uhapšena u policijskoj akciji „Sablja“, koja je sprovedena odmah nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, zbog sumnje da je pomagala „zemunskom klanu“, ali i zbog nelegalnog posedovanja 11 pištolja. Iz pritvora je, iznenada, puštena nakon četiri meseca. Prema informacijama objavljenim u Šešeljevoj knjizi, udovica Željka Ražnatovića Arkana mogla je na slobodu tek pošto je obećala da neće navoditi ko je sve od političara bio u Šilerovoj, ali i da bi ova samohrana majka poslužila kao mamac za hvatanje tada najtraženijeg ubice Milorada Ulemeka Legije.


- Naš izvor iz MUP Srbije izneo nam je tri razloga koja su presudno uticala na današnju odluku vrha vlasti da se Svetlana Ceca Ražnatović pusti iz pritvora: prvi razlog vezan je za procenu vrha BIA i MUP Srbije da bi Cecino puštanje na slobodu moglo poslužiti kao mamac za Milorada Ulemeka Legiju. Naime, čelni ljudi BIA i MUP ne očekuju da će Legija doći u posetu Ceci, međutim, oni su ubeđeni da će Legija s njom kontaktirati telefonom, te da će tehnička služba BIA, koja je zadužena za prisluškivanje svih telefona u kući Cece Ražnatović, pokušavati da locira grad i zemlju u kojoj se Legija nalazi - navodi se u knjizi pod datumom 15. jul 2003, kao i:

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

- Drugi uslov vrha vlasti da se Ceca Ražnatović pusti iz CZ u direktnoj je vezi sa njenim svakodnevnim kontaktima i razgovorima sa upravnikom CZ, kome je Ceca dala čvrsto obećanje da u javnosti neće otkrivati imena čelnika DOS koje je ona lično zabavljala na žurkama Dušana Spasojevića u Šilerovoj ulici. Upravo iz pomenutih razloga njeni branioci i prijatelji iz SSJ poslednjih nedelja izjavljivali su po štampi i medijima - da je Cecina sudbina u rukama političkih moćnika. Treći razlog koji je takođe doprineo Cecinom puštanju iz pritvora vezan je za kooperativnost Borislava Pelevića i njegovog SSJ u Skupštini Srbije.


Pravi izbor


Božidar Spasić, bivši pripadnik DB, kaže da je očito da je Šešelju neko iz DB dostavio deo dokumenata.


- On je objavio i deo dokumenata o meni i, kada sam 2000. pregledao svoj dosije u DB, ustanovio sam da je sve što je tamo tačno preneto. Šešelj je preneo službene beleške koje su postojale u DB vezano za Šilerovu, za Cecu. Reč je o originalnim dokumentima - kaže Spasić za Kurir.

 

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Drama... Čeda pao u nesvest

PONAVLJAO U SLUŠALICU: ŠTA STE TO URADILI?


Čedomir Jovanović se, kada je čuo da je Đinđić ubijen, onesvestio u toaletu. Jovanović je tada bio na skijanju u Italiji, a kada je čuo da su Đinđića ubili, toliko mu se slošilo da je od šoka ostao bez svesti.


- Čeda je tog 12. marta bio u Italiji, na skijanju, a vest o Đinđićevoj smrti ga je zatekla u toaletu. Kako nam je kasnije pričao, stropoštao se i izgubio svest, pa ga je prijatelj koji je tada bio na skijanju s njim izvlačio iz kade - kazao je svojevremeno izvor Kurira, kao i da su Jovanovića čak i policajci na aerodromu u Italiji pridržavali jer je jedva vladao sobom.


Međutim, prema rečima našeg izvora, Jovanović se ipak u jednom momentu odvojio i sam otišao do toaleta.


- Pozvao je telefonom i urlao u slušalicu: „Zašto ste ga ubili, zašto ste ga ubili?“ - ispričao je izvor Kurira koji je sticajem okolnosti čuo Jovanovićev razgovor.

ČINJENICE

 

  • Policijska akcija „Sablja“ počela je odmah nakon ubistva Zorana Đinđića 12. marta 2003.
  • Policijska akcija „Sablja“ zvanično je trajala do 22. aprila 2003.
  • Svetlana Ražnatović uhapšena je u martu 2003.
  • Ražnatovićeva je puštena iz pritvora 15. jula 2003.
  • Milorad Ulemek Legija predao se sam, posle 14 meseci skrivanja, 2. maja 2004.

Izvor: Kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage