Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 02. 2018.

Raspisani konkursi iz oblasti javnog informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurse za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018.

Raspisani konkursi iz oblasti javnog informisanja

Foto:B92.net

Za te svrhe Ministarstvo je opredelilo 262 miliona dinara.

U saopštenju Ministarstvo je navelo da su konkursi koji traju do 8. marta, raspisani radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, definisanog članom 15. Zakona o javnom informisanju i medijima.

Pravo učešća imaju izdavači medija čiji je medij upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, sa podacima upisanim u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Takođe, pravo učešća imaju i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilože dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Ministarstvo je pozvalo novinarska i medijska udruženja koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursne komisije kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisije da pisanim putem predlože svoje članstvo u komisiji.

Detaljne informacije kao i potrebni formulari nalaze se na linku: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage