Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 02. 2018.  - Autor: Kurir

STEFANOVIĆ U OBRENOVCU: Postavljeno 40 kamera, uvode se i panik tasteri

OBRENOVAC - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Obrenovcu da je cilj MUP-a da svaku školu, vrtić, raskrsnicu i druga prometna mesta pokrije video nadzorom što će, kako je ocenio, doprineti većoj sigurnosti i bezbednosti građana i smanjenju stope kriminaliteta.

STEFANOVIĆ U OBRENOVCU: Postavljeno 40 kamera, uvode se i panik tasteri

Foto:MUP Srbije

Stefanović je obišao Policijsku stanicu Obrenovac u kojoj je otvoren monitoring centar sa kojim je povezano 40 kamera postavljenih u ovom mestu, a koji će, kako je rekao ministar, omogućiti da bezbednost građana u ovoj opštini bude još veća.

 

"Postavljanje panik tastera omogućiće brzu i pravovremenu komunikaciju građana i policije, a uz pomoć kamera visoke rezolucije policijaci će u svako doba dana i noći moći da uoče tablice vozila, lica koja mogu biti pod potragom, ali i svaku drugu pojavu koja može ugrožavati javni red i mir", rekao je Stefanović.

 

Prema očekivanjima ministra, uvođenje ovog sistema, dovešće do smanjenja stope kriminala, ali i do toga da se građani Obrenovca i svake druge opštine u Srbiji osećaju sigurno i bezbedno.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremu i obuke policijskih službenika, kako bi oni u obavljanju svog posla bili efikasniji u zaštiti zajednice, ali i sopstvenog života.

 

Zahvalivši opštini Obrenovac na pomoći u izgradnji video nadzora, Stefanović je ocenio da je ta saradnja dobar primer kako lokalna samouprava, policija i građani dobro funkcionišu.

 

"Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće sa daljim opremanjem policijskih službenika, a zajedno sa Republikom, drugim ministarstvima, Gradom Beogradom, lokalnim samoupravama kroz sistem 'Siguran grad' nastojaće da svako mesto u Srbiji tehnički opremi kako bi policija bila još čvršći oslonac bezbednosti svih građana", zaključio je Stefanović.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage