Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

27. 02. 2018.  - Autor: Kurir

SRBIJA DIŽE SPOMENIK POGINULIM POLICAJCIMA: Evo gde će se obeležje nalaziti

BEOGRAD - Na inicijativu potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u Beogradu će biti podignuto spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike i druge pripadnike MUP, koji su dali svoje živote braneći Srbiju, njenu sigurnost, bezbednost i slobodu, saopšteno je iz Stefanovićevog kabineta.

SRBIJA DIŽE SPOMENIK POGINULIM POLICAJCIMA: Evo gde će se obeležje nalaziti

Foto:Tanjug

Ministar je danas potpisao sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim Protokol o saradnji na podizanju spomen-obeležja i tom prilikom istakao da MUP na taj način želi da oda počast svim policajcima koji su dali živote da bi čuvali sigurnost dece i građana, i borili se za to da Srbija bude bezbedna zemlja.

 

"Nadam se da ćemo već u maju imati priliku da vidimo ovaj spomenik koji će pokazati svim građanima kolika je žrtva policajaca, koji su dali svoje živote za Srbiju i koji će istovremeno biti i motiv i drugim policajcima da svojim danonoćnim radom, poštenjem i odgovornošću pokažu privrženost Srbiji i bezbednosti svih građana, rekao je Stefanović.

 

Kako je dodao, spomen-obeležje koje će biti postavljeno ispred "SIV-a 3" na Novom Beogradu, će podsećati ljude na ogromnu žrtvu i težinu posla koji policajci obavljaju i biti mesto gde će građani Beograda, koji je u poslednjih nekoliko godina dobio više spomenika kulture, parkova i mesta za okupljanje, moći da vide ko su ljudi koji su se borili i dali živote za njih.

 

"Drago mi je da danas imamo priliku da realizujemo ovu divnu inicijativu i veliki projekat koji je MUP, zajedno sa Gradom Beogradom, sprovodilo u prethodnih nekoliko meseci. Potpisivanjem ovog sporazuma krunisali smo taj proces istakao je Stefanović i zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji projekta.

 

Gradonačelnik Beograda je zahvalio ministru Stefanoviću na inicijativi i istakao da sporazum pokazuje veliko poštovanje prema svim pripadnicima policije koji su dali svoje živote za bezbednost.

 

"Naša je obaveza da čuvamo uspomenu na sve njih i zbog toga smo podržali podizanje ovog spomen-obeležja", rekao je Mali.

 

On je dodao da će Grad preko javnog preduzeća Zelenilo preuzeti brigu o okruženju spomenika, "Javno osvetljenje vodiće računa o rasveti i na takav način dati podršku "toj sjajnoj incijativi.

 

"Podizanjem ovog spomen-obeležja želimo da pokažemo da nikada nećemo zaboraviti ljude koji su svoje živote dali za našu bezbednost, ali i koliko nam je stalo da očuvamo uspomenu na njih", poručio je Mali.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage