Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 03. 2018.  - Autor: Milena Gojkov

Položaj LGBT zajednice u Srbiji

Sve češće se susrećemo sa diskirminacijom u raznim sferama društva. Da li je legalno biti LGBT osoba u Srbiji?

Položaj LGBT zajednice u Srbiji

Foto: Screenshot

Iako homoseksualnost mnogi današnji konzervativci smatraju produktom “pokvarenog zapada” i raskalašnog načina života, i ptice na grani već znaju kako je homoseksualnost u ljudskom rodu prisutna od samog njegovog nastanka. Od prvobitne ljudske zajednice, preko stare Grčke, Rima i renesanse, pa sve do danas, ljudi “drugačijih” seksualnih sklonosti bili su i ostali deo društva, a jedino što se menjalo je odnos zajednice prema njima.

Poznato je da nekim od najvećih vojskovođa i državnika poput Julija Cezara, Hadrijana, Fridriha II i pored homoseksualnih sklonosti ništa nije falilo da zauzmu svoje mesto u istoriji čovečanstva, da ne pominjemo brojne umetnike poput Da Vinčija, Betovena ili Bajrona.

Domaća istoriografija skoro u potpunosti zanemaruju prisustvo LGBT populacije i skriva „mračne“ tajne o nečijoj homoseksualnosti kako ne bi pokvarila često idealizovanu istorijsku predstavu.  Tako da se u mnogome sve svodi na puka nagađanja.

Prema anketi koju smo sproveli zajedno sa građanima našeg glavnog grada došli smo do iznenađujućih podataka! 

U Srbiji se homoseksualizam i dalje smatra patološkom pojavom. 

Razmislimo koliko drugih stvari  direktno utiču na naše društvo u negativnom smislu, uzeći da homoseksualizam i prava odabira partnera je stvar na koju moramo gledati drugim očima, očima boje duge!

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage