Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 03. 2018.  - Autor: Kurir

STUDENTI: Univerzitet u Prištini da ostane deo obrazovnog sistema Srbije

KOSOVSKA MITROVICA - Studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas su na okruglom stolu u okviru internog dijaloga o Kosovu izneli zahtev da taj univerzitet ostane deo obrazovnog sistema Srbije i izneli probleme koji se odnose na nedostatak prostora za studiranje i problem pasoša koje izdaje Koordinaciona uprava za Kosovo i Metohiju.

STUDENTI: Univerzitet u Prištini da ostane deo obrazovnog sistema Srbije

Foto:Beta

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev kazao je posle okruglog stola u Kosovskoj Mitrovici da "obrazovni sistem Srbije na Kosovu i Metohiji predstavlja toliko značajnu stvar da ne može da ne ostane tu" i pozvao sve da nastave da unapredjuju Univerzitet u Prištini kako bi "ostao pokretačka snaga i oslonac opstanka i ostanka Srba na Kosovu i Metohiji".

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Vladimir Džamić poručio je "da je Univerzitet u Prištini bio, jeste i biće deo obrazovnog sistema Srbije".

 

FOTO: KURIR/NEMANJA PANČIĆ

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić rekao je da još postoji problem sa priznavanjem diploma izmedju Beograda i Prištine i da taj problem uskoro mora biti rešen.

 

"Svi oni koji ne žele da učestvuju u unitrašnjem dijalogu beže od odgovornosti", rekao je Jevtić.

 

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je da je taj univerzitet najveći razvojni potencijal Srbije na Kosovu i dodao da je to "inkubator" mladih koji su voljni i željni da učestvuju u kreiranju budućnosti, rešavanju problema iz prošlosti i koji žele da pomognu državi da ostane tamo gde "još postoji na Kosovu i Metohiji, da se brani i da ima stav u budućnosti kakav nije imala u prošlosti".

 

On je rekao da su rezultati unutrašnjeg dijaloga brojni i da se nada da će u narednim danima biti sve više okruglih stolova na kojima će i drugi segmenti društa izneti svoje vidjenje rešavanja kosovskog problema.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage