Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 03. 2018.  - Autor: B92

"Šokirani smo, odbačena prijava za pretnje Janjiću"

NUNS i NDNV su šokirana činjenicom da je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu protiv NN lica.

"Šokirani smo, odbačena prijava za pretnje Janjiću"

Foto:Gettyimages

Tu prijavu je, zbog ugrožavanja sigurnosti u ime glavnog i odgovornog urednika novinske agencije Beta Dragana Janjića, podneo NUNS.

U zajedničkom saopštenju navodi se da je bezbednost Dragana Janjića bila direktno ugrožena sponzorisanim objavama na pojedinim fejsbuk stranicama gde su nuđeni podaci o njegovoj adresi stanovanja i gde su mu upućivane otvorene pretnje. 

Ugrožavanje Janjićeve bezbednosti usledilo je nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije povodom ubistva Olivera Ivanovića, prozvao, između ostalih, i Janjića. Direktan povod za pretnje potpredsedniku NUNS-a bila je njegova ocena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano. 

Janjiću su danima na fejsbuk stranici "Srbija NAŠA zemlja" upućivane pretnje kao što su: "Na Kalemegdan i metak u čelo". 

"Tužilaštvo je utvrdilo da 'nema pretnji napadom na život ili telo oštećenog ili život ili telo njemu bliskih lica, da sadržaj istog ne sadrži neposrednu, jasnu i ozbiljnu pretnju, tj. nema subjektivnih i objektivnih obeležja krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti', te da 'ne postoje osnovi sumnji da je učinjeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti'", piše u saopštenju. 

Janjić je upućen na krivično gonjenje podnošenjem privatne krivične tužbe nadležnom sudu. 

NUNS i NDNV su naveli da je takva odluka Tužilaštva postala već uobičajena praksa i da predstavlja konačan dokaz da pravosudni sistem u Srbiji ne radi u skladu sa pravom i pravdom.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage