Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 05. 2018.  - Autor: B92

DRUŠTVO 0 Taksisti prekinuli blokadu Beograda

Beograd -- Taksisti su prekinuli protest i blokadu u Beogradu i vratiće se u radnu grupu za izradu Nacrta izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

 

Izmene bi trebalo dodatno da urede obavljanje delatnosti taksi prevoza.

To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ugovorne privredne taksi komore Srbije u Vladi Srbije, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Dogovoreno je da predstavnici ovog udruženja taksi preduzetnika uzmu učešće u Koordinacionom telu za praćenje primene propisa i podršku u punoj implementaciji zakona u obavljanju taksi prevoza u drumskom saobraćaju na teritoriji Srbije. 

Takođe, dogovoreno je i da izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju budu predviđene odredbe kojima će biti onemogućeno i sankcionisano nezakonito organizovanje taksi prevoza putem interneta i drugih aplikacija, kojima se omogućava obavljanje taksi delatnosti od strane firmi koje angažuju lica koja nemaju odobrenje za obavljanje taksi prevoza. 

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Beograda. 

Protest taksista u centru Beograda trajao je od ranih jutarnjih časova kada su vozači okupljeni oko Ugovorne privredne taksi komore Srbije blokirali prilaze Trgu Slavija. 

Šta taksisti tog udruženja traže, kao i šta nadležno ministarstvo odgovara, pročitajte u posebnoj vesti.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage