Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

13. 06. 2018.  - Autor: B92.net

"Istorijski" meni: Goveđa rebarca, hobotnica i punjeni krastavac

Goveđa rebarca i svinjetina u slatko-kiselom sosu glavna su jela u kojima su uživali američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski vođa Kim Džong Un tokom radnog ručka, održanog posle istorijskog samita dvojice lidera, koji je na taj način spojio ukuse Istoka i Zapada.

"Istorijski" meni: Goveđa rebarca, hobotnica i punjeni krastavac

Foto: Screenshot

Prema jelovniku koji je objavila Bela kuća, dvojica lidera su ručak započela predjelom koje se sastojalo od koktela sa kozicama i salate od avokada, zatim salate od zelenog manga sa prelivom od meda i limete, svežom hobotnicom, kao i "oisenom" - korejskim jelom od punjenih krastavaca. 

Za glavno jelo dvojici državnika serviran je "konfit" od goveđih rebaraca (način pripreme mesa u sopstvenoj masnoći na laganoj vatri duže vreme), sa krompirima "daufinos" (kuvanim u pavlaci sa belim lukom), kao prilogom, i brokolijem kuvanim na pari. 

Na svečanom stolu se našla i hrskava svinjetina u slatko-kiselom sosu, prženi pirinač sa umakom od čilija, kao i korejsko jelo "daegu jorim" - bakalar dinstan u soja-sosu sa rotkvicama i azijskim povrćem, prenosi Rojters

Tramp i Kim su svoj "istorijski" obrok zasladili tartom od tamne čokolade, sladoledom od vanile sa višnjama i čuvenom poslasticom sa francuske Rivijere poznatom pod imenom "tart tropezijan", jednom vrstom francuskog brioša sa kremom od limuna i vanile.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati