Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 01. 2019.

SRAMOTNE LAŽI SAMOZVANOG DOKTORA Ovo je dokaz da je dr Petrović nagovarao preminulog mladića da NE IDE KOD LEKARA

Samozvani doktor Miroljub Petrović zbog čijeg je načina lečenja preminuo tridesetjednogodišnji Slavčo Petrov nije kao što javno tvrdi samo “davao savete za zdrav život” već je porodici preminulog naredbodavno nalago da ni slučajno ne idu kod lekara.

SRAMOTNE LAŽI SAMOZVANOG DOKTORA Ovo je dokaz da je dr Petrović nagovarao preminulog mladića da NE IDE KOD LEKARA

Foto:Blic

“Blic” ima na uvid prepisku nadrilekara i Bojane Jovanović, sestre Slavča koji je preminuo od tumora, a protiv bolesti pokušao da se izbori Petrovićevom “metodom”. U prepisci sestre i kvazi doktora, koja je vođena i mejlom, jasno se vidi da je Petrović odgovarao porodicu od lečenja klasičnom medicinom, odlaska kod lekara, rađenja magnetne rezonance, ali i pokušaja lečenja gama nožem, operacijom. Ovaj čovek nije ni na tome stao - isticao je očajnoj porodici koja je tražila spas, da je samo njegova terapija “jedina koja može da pomogne”.

Samoproklamovani lekar je juče bio gost na televiziji, gde je pokušao da se opravda. On je na optužujuće navode da je obmanom praktično sprečio lečenje, rekao:

Biljana sa bratom koji je nedavno preminuo Foto: Privatna arhiva

Biljana sa bratom koji je nedavno preminuo

- Ja nemam vremena da radim s pacijentima. Nisam video njenog brata. Ne bavim se lečenjem, već savetovanjem da zdravo žive. Šta ja da radim što će neko da shvati da ću da ga izlečim.

“Blic” prenosi delove prepiske Petrovića i sestre preminulog, koja međutim, demantuje sve njegove navode, a prvenstveno da se ne bavi lečenjem.

Foto: Privatna arhiva

- Kod lekara vam ne preporučujem da idete jer će vas isprepadati i navući na štetne lekove i terapije. Ako baš hoćete da radite analize, otiđite u privatnu laboratoriju koja ne zna istoriju vaše bolesti. Dovoljno je da uradite analizu krvi jednom mesečno sa akcentom na sedimentaciju i odgovarajuće tumor markere - jasno je “prepisao” Petrović.

"Ni slučajno ne sme da se operiše"

Komunikacija sestre i Petrovića i njegove direktive za lečenje putema mejla počinju marta prošle godine. U jednom od prvih, Bojana upoznaje “doktora” sa bolešću brata davajući mu osnovne, šture informacije. Za bilo kog stručnjaka nedovoljne za bilo kakav, a kamoli ozbiljan savet o lečenju. Sestra saopštava samo da njen brat ima tumor najverovatnije benigni i da je na mestu gde ne može da se operiše. Bojani u roku od deset minuta stiže odgovor sa adrese Petrovićevog takozvanog naučnog centra.

Foto: Privatna arhiva

- Ni slučajno ne sme da se operiše - odmah je odgovorio, a tek potom upitao na kom mestu pacijent ima tumor i koje tegobe.

Na ovaj odgovor Petrovića kojim on “stručno” isključuje operaciju, sestra pita: Da li možete da mi kažete kakva je to gama terapija”.

"Kakav gama nož, poslao sam vam terapiju"

- Nemojte da se bavite glupostima, poslao sam vam jedinu terapiju koja može da mu pomogne - isključiv je Petrović koji po drugi put praktično odgovara porodicu od lečenja zvaničnom medicinom, ali i ističe pozitivan ishod isključivo svoje  terapije.

A terapija ovog čoveka koja je “prepisana” teškom bolesniku je stavljanje obloga zagrejanog ricinusovog ulja preko noći, tretman toplom kadom, ali i pozitivne misli, sokovi, rad najkasnije do 16 časova popodne, promena stila života... Na osnovu pitanja sestre i odgovora koje dobija jasno je, da se ona obraća Miroljubu Petroviću, a da on odgovara.

Teško oboleo Slavča počinje da vežba, da se bavi sportom koliko može svaki dan, pije sokove i tinkture koje je naložio “doktor” koji im obećava izlečenje. Nesrećnom Slavči u svemu pomaže sestra, i redovno obaveštava Petrovića, kome kako i sama priznaje - veruje.

Lekove da ne uzima

- Lekove koje su mu lekari dali nemojte da uzima - naređuje kvazidoktor početkom aprila.

Dodaje i: “samo napred i uz Božju pomoć sve će dobro da se završi”.

Foto: Privatna arhiva

Lečenje se nastavlja...

- Nije važno šta kaže magnetna nego kako se brat oseća. Ako mu je bolje neka nastavi zdravo da živi i neka ne ide na preglede - ističe Petrović.

A onda šok i beznađe.

Nekoliko meseci lečenja koje podrazumeva - ne uzimati lekove od lekara, ne ići na preglede, a što Petrovića naziva savetima za zdrav život, sestra saopštava da se tumor povećao. Nakon nepuna četiri meseca od prve terapije sledi:

- Mi nastavljamo zdravo da živimo i da se molimo... Moj brat je slao snimke magnetne da čisto pogledaju neurohirurzi... rekli su mu da poboljšanja nema, čak je moguće da je malo poraslo... Šta da radimo dalje... - očajna sestra pita Petrovića.

Sad odjednom ne može da proceni na daljinu

Ovog puta odgovor “doktora” nije tako hitar kao u početku lečenja kada su samo njegove tinkture bile spas i sigurno izlečenje. Petrović je i dalje protiv odlaska kod doktora, Isključiv je da je samo on u pravu, ali se polako izvlači i prebacuje “lečenje” na druge:

- Rekao sam da ne idete kod lekara već da pratite njegovo stanje. Ako mu je bolje znači da ide na bolje. Ne mogu na daljinu da procenim kako se stvari odvijaju. Jedino da budete na vezi sa doktorom Milanom - piše lažni lekar sestri.

Petrović je naveo gostujući na televiziji i da nikada nije video pacijenta. "Blic" poseduje i deo prepiske u kojoj lažni doktor daje kontakt i savetuje porodici da pacijenta dovede u njegov centar, gde dan košta 120 evra.

Tokom nekoliko meseci komunikacije, ispod mejlova se ponekad zajedno potpisuju sestra i oboleli brat. Petrović na pojedina pitanja porodice o raznim metodama savremene medicine i da li to da probaju, odgovara:

- Taj test je prevara.

Među mnoštvom mejlova koje je pisala sestra jedan u aprilu je Slavčov. Pita Petrovića šta bi trebalo da popravi ili koriguje u terapiji koju mu je dao.

- Šta da popravim i uputite me gde grešim - pisao je nesrećni tridesetjednogodišnjak.

Slavčo je preminuo 7 januara.

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati