Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 12. 2006.  - Autor: R. SIMONOVIĆ

SPASAO BRATA!

Miloš Rašić, radnik niškog "Nisala", u poslednji čas odgurnuo brata blizanca Milutina i sprečio da se na njega obruši grejalica teška 100 kilograma.Miloš je skočio i odgurnuo brata, pa ga je grejalica samo okrznula, kaže kolega Miroslav Kocić.

S4
S4

Umalo tragedija...Fabrika "Nisal" u Nišu

Miloš Rašić iz Niša spasao je svog brata blizanca Milutina sigurne smrti u niškoj fabrici "Nisal"! Miloš je skočio na brata u trenutku kada je na njega i kolegu Toplicu Vučkovića počela da se obrušava grejalica teška 100 kilograma!

Nesreća se dogodila pre dva dana u fabrici za izradu aluminijumskih profila, a obojica radnika prošla su sa lakšim povredama.Gasna grejalica dugačka tri metra otkačila se sa sajle, sa visine od četiri metra, i obrušila se na radnike. Grejalica je počela da pada na Milutina i njegovog kolegu, koji su radili na stolu ispred nje. Miloš se u tom trenutku našao pored Milutina i gurnuo ga u stranu!

Radnik pogona Miroslav Kocić ispričao je za Press kako su njegove kolege Toplica Vučković iz Lalinca kod Niša i Milutin Rašić iz Jasenovika kod Prokuplja preživeli dramu u hali za montiranje stolica.- Radio sam na čišćenju stakla, na stolu koji se nalazi tačno ispod grejalice.

Odjednom sam čuo kako neko viče, a kada sam se ispravio i podigao glavu, video sam grejalicu kako pada. Toplica je stigao da se pomeri, a u istoj sekundi Milutinov brat Miloš skočio je do stola i odgurnuo brata, pa ga je grejalica samo okrznula. Spasao mu je život, sigurno! Sreća je što se grejalica otkačila samo s jedne strane, pa je to usporilo pad, što im je dalo vremena da se pomere. U suprotnom, desilo bi se najgore, jer bi se 100 kilograma metala sručilo svom težinom

- rekao je Miroslav Kocić.Povređeni radnici zbrinuti su u niškom Kliničkom centru, posle čega su pušteni na kućno lečenje.Direktor "Nisala" Dragan Jovanović istakao je da je reč o nesrećnom slučaju, i da je nejasno kako se nova grejalica otkačila sama od sebe.

Grejalica je montirana pre godinu dana i još uvek je pod garancijom. U staklarskom pogonu, gde se nesreća dogodila, postoje tri takve grejalice, koje su fiksirane na sajli. Najverovatnije je od toplote popustila žabica koja je držala grejalicu i ona se od težine otkačila. Sreća u nesreći je što je pala prvo jedna strana, pa su radnici videli i na vreme reagovali, čime je izbegnuta veća nesreća - rekao je direktor Jovanović.U "Nisalu" kažu da se u tom preduzeću pre nekoliko meseci dogodio još jedan nesrećan slučaj, kada je radnik upao u šaht sa viljuškarom, zbog čega je zadobio teške telesne povrede.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage