Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Akcija „Geto" - Policija juče rasturila jednu od najozbiljnijih grupa trgovaca drogom

08. 10. 2011.  - Autor: Ekipa Pressa, Beograd

Uhapšeni narko-diler Hikmet Hajrović i 18 članova grupe Dalibora Ristića

Beogradska kriminalistička policija uhapsila je novopazarskog trgovca drogom Hikmeta Hajrovića (38) i još 18 članova jedne od najozbiljnijih narkodilerskih grupa na području Srbije. Ovu grupu je u Beogradu predvodio Dalibor Ristić Dača, koji se nalazi u bekstvu.

1
I SAJ u akciji ... Specijalci tražili drogu po nepristupačnim zabitima Peštera

Među uhapšenima je i Hajrovićeva sestra Zehmira, koja je privedena u Tutinu, kao i bliski saradnik Habib Kecap, dok je na području Beograda i Kraljeva prekinuta i pohapšena čitava mreža dilera pod Ristićevom kontrolom. Interesantno je da je Hajrović već osuđen kao član grupe Darka Ercega na pet i po godina zatvora, ali je posle godinu i po dana pritvora pušten, pa je u iščekivanju odsluženja kazne razvijao narkodilersku delatnost. Hajrovićima je očigledno trgovina drogom porodični biznis, jer je njegov otac Hadrija već osuđen na 12 godina zatvora zbog šverca narkotika.

Sačekuša kod groblja

Hajrović je uhapšen u svom „golfu 5", nedaleko od groblja Orlovača na Ibarskoj magistrali u četvrtak oko 18 časova, nakon što je iz Novog Pazara krenuo da isprati pošiljku droge koja je „mercedesom" nekoliko sati ranije krenula za Beograd. Tokom noći i juče rano ujutru usledila je akcija hapšenja Hajrovićeve i Ristićeve grupe, koja i dalje traje, tako da se očekuje da u pritvoru završi više od 20 osoba, saznajemo u MUP-u Srbije.

2

Veljović: Razbijena ozbiljna narko-grupa, biće još hapšenja

Direktor policije Milorad Veljović kazao je Pressu da je ovim hapšenjem razbijena jedna od većih narkodilerskih grupa.

- Akcija i dalje traje, očekuje se privođenje i drugih lica, kao i pretres kuća i objekata za koje se pretpostavlja da se u njima nalazi droga. Nastavljamo dalje rad kako bismo presekli i druge kanale narkotika - kazao je Veljović.

 

Akciju je odradila Uprava kriminalističke policije, sa kolegama iz Beograda i Novog Pazara, ali su se u pretragu po Pešteru, gde Hajrovićeva grupa skriva drogu, uključili i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ). Oni su helikopterom stigli u Novi Pazar.

U selu Čukote u opštini Tutin pronađen je štek od tri kilograma heroina i 60 kilograma paracetamola, dok je u beogradskom šteku nađeno oko četiri kilograma heroina. Pretraga se nastavlja, tako da se očekuju nove zaplene, kao i presecanje drugih kanala. Inače, Hajrović je drogu nabavljao iz Turske i sa Kosova ustaljenim kanalima koji vode od Avganistana. Zanimljivo je da je Hajrović štekovao drogu u kućama i zapuštenim objektima svojih tetaka, baba, pa je vrlo teško bilo locirati osobe koje žive u zabitom delu Peštera, kažu u policiji.

3
Droga je namenjena grupi Dalibora Ristića Dače, vođe borčanskog klana, koji je zajedno sa grupom od 13 članova uhapšen zbog trgovine narkoticima i reketiranja, ali se posle puštanja iz pritvora nalazi u bekstvu.

Palilulska narko-mreža

- Ristićeva grupa, koja pokriva teritoriju preko Pančevačkog mosta, Ovču, Borču, Krnjaču, Kotež i obližnja naselja, trebalo je da distribuira drogu na tom području, tako da su pretresi stanova i štekova obavljani tokom jučerašnjeg dana. Oni su dostavljali korisnicima robu, koja je uglavnom bila lošeg kvaliteta. Potraga za Ristićem je u toku - navode u policiji.

4

Zašto „Geto"?

Akcija policije, koja je operativnom obradom i praćenjem lica počela pre nekoliko meseci, dobila je operativni naziv „Geto", zato što je Ristićeva palilulska grupa delovala na principu stroge zatvorenosti, pa niko sa strane nije mogao da uđe niti da dobije informaciju o njoj.
Upravo je ta grupa bila meta akcije, ali je pala prilikom lociranja dobavljača Hajrovića iz Novog Pazara.

Inače, Hikmet Hajrović, kome je već suđeno u Specijalnom sudu zbog učešća u narko-poslovima Darka Ercega, mogao bi da ostane i bez imovine.

- Osim porodične kuće u selu Čukote, Hajrović u istom mestu ima i plac sa započetom gradnjom kuće, kao i kuću u Salakovcu kod Novog Pazara. Proverava se da li je tačno da ima nekoliko stanova u Novom Pazaru - zaključuju u policiji. 

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage