Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

PRESS SAZNAJE: KO JE POMOGAO DVOJICI KRIMINALACA

15. 02. 2012.  - Autor: Ekipa Pressa

Crnogorska mafija organizovala beg Gavri i Kaliniću

Pozadina polako izlazi na videlo: Logističku podršku Željku Milovanoviću i Sretku Kaliniću prilikom pokušaja bekstva iz pritvora Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici pružile crnogorske kriminalne strukture povezane sa pojedinim delovima tamošnjeg režima.

s
Ipak nije uspelo Kamere snimile pokušaja bekstva
Spoljnu podršku pokušaju bekstva Željka Milovanovića Gavre i Sretka Kalinića, zvanog Zver, organizovale su crnogorske kriminalne strukture povezane sa delovima tamošnjeg vladajućeg režima, narko i „duvanske mafije", saznaje Press u dobro obaveštenim izvorima bliskim istrazi.
Na ove sumnje trenutno su usmerene najveće snage istrage o bekstvu dvojice opasnih kriminalaca i ubica. Za ovaj slučaj, baš zbog toga, nisu zainteresovani samo srpski istražni organi, već i policije regiona.

Veza sa političarima


- Cilj je, u stvari, bio da Milovanović pobegne iz zatvora, dok je Kalinić tu bio samo podrška i monstruozni ubica koji bi na slobodi bio spreman na sve. Milovanović kao osumnjičeni ubica Ive Pukanića mogao bi da kaže ko je naručio ubistvo vlasnika „Nacionala", koja je uloga određenih političara i šta je i od koga za taj zločin dobio. Do sada nije rasvetljena stvarna uloga „duvanske mafije" i crnogorskih kriminalno-političkih struktura u ubistvu Pukanića koje je otvorilo priču o moći i zločinima „duvanske mafije" - navodi izvor Pressa.
a

Sve opcije u igri

Novinar hrvatskog „Jutarnjeg lista" Gordan Malić izjavio je za Press da su u slučaju pokušaja bekstva Željka Milovanovića i Sretka Kalinića iz zatvora zaista moguće sve opcije, ali da će tek dalja istraga utvrditi koja je prava.
- Ne znam sve detalje o pokušaju bekstva Milovanovića i Kalinića, pa bi u ovom trenutku bilo nezahvalno da bilo šta komentarišem - rekao nam je kratko Mali.

Unutrašnji organizator stražarskih propusta, otvaranja vrata i drugih okolnosti koje su dovele do toga da Kalinić i Milovanović odšetaju sa svog sprata zaista bi, pokazuje istraga, mogao da bude Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, koji se na sve načine trudi da se u zatvorima „igra" po njegovim pravilima.
Takva koordiniranost nije mogla da se dogodi bez spoljne logistike, koja se ogleda u prenošenju informacija, novcu i možda unapred pripremljenim podacima. Prema nekim za sada nepotvrđenim sumnjama, aktivnu ulogu u svemu tome imaju bivši pripadnici „crvenih beretki", čiji je član Milovanović bio šest godina. Neki od njih otišli su iz Srbije i počeli da rade za crnogorsku državnu bezbednost, za narko ili „duvansku mafiju", tvrde sagovornici Pressa.
U prilog ovim tvrdnjama ide i podatak koji se ovih dana pojavio u hrvatskim medijima, da je pljevaljski narko-bos Darko Šarić finansirao ubistvo Ive Pukanića.
s

s

Ostali iza rešetaka Milovanović i Kalinić


Bitna uloga Šarića

Šarić je bio u tesnim vezama sa pripadnicima crnogorskog vladajućeg režima, naročito establišmenta iz vlade koja je prethodila kabinetu Igora Lukšića. O tome svedoči podatak da Šarićima nije oduzeta imovina stečena kriminalom u Crnoj Gori, kao i da su dva njegova bliska saradnika uhapšena po poternici iz Srbije, pa puštena posle dva dana. Kada se sve to sabere, sigurno je da je crnogorskoj mafiji u najvećem interesu da oslobodi Milovanovića, jer uvek postoji opasnost šta će on da kaže i šta od saznanja može da ponudi za slobodu. Kalinić takođe zna svašta, ali toliko monstruoznih dela ima iza sebe da nema prostora za nagodbu, zaključuju dobro upućeni sagovornici Pressa.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage