Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 05. 2013.

Policija ispituje ulogu direktora SPS Dejana Backovića u slučaju "Galenika"

Dejan Backović, direktor SPS i predsednik Upravnog odbora „Galenike“, uskoro bi mogao da se nađe pod lupom istražnih organa zbog sumnje da je bio upoznat sa zloupotrebama u ovom državnom preduzeću! Kako Kurir saznaje, tokom saslušanja osmoro osumnjičenih, koji su se u subotu našli iza rešetaka, pominjano je i njegovo ime.

Policija ispituje ulogu direktora SPS Dejana Backovića u slučaju "Galenika"

- Osumnjičeni su pominjali Backovića u svojim iskazima, ali je i tužilaštvo imalo pitanja o njegovoj ulozi u donošenju odluka koje su išle na štetu nekadašnjeg farmaceutskog giganta. Istražitelje je, takođe, interesovalo i da li ostali osumnjičeni imaju saznanja o tome da je visoki funkcioner SPS, otkako je došao na mesto predsednika Upravnog odbora, kupovao kuće ili stanove - kaže izvor Kurira iz istrage i podseća da je Backović zbog afere „Galenika“ početkom godine već dao iskaz u policiji.

Dejan Backović preuzeo je vođenje fabrike sredinom 2011, pošto je smenjen dotadašnji direktor Nenad Ognjenović, koji je uhapšen u subotu. Krivičnom prijavom osumnjičenima se na teret stavlja da su u toku 2008. i 2009. godine prilikom uvoza sirovina za potrebe „Galenike“, nabavke skulptura i prodaje lekova oštetili „Galeniku“ za 12 miliona eva.

- Hapšenjem osmoro osumnjičenih nije stavljena tačka na taj slučaj. Zapravo, obuhvaćene su samo dve godine poslovanja, dok je od 2009. istraga i dalje u toku - kaže izvor iz istrage.

I tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je da posao tužilaštva vezan za „Galeniku“ još nije završen, jer se procenjuje da su ukupni gubici kompanije veći od 100 miliona evra.

Dejan Backović je diplomirani politikolog, a bio je član Upravnog odbora Privredne banke AD Pančevo, a od aprila 2006. godine je na funkciji direktora stručne službe Glavnog odbora SPS. Istovremeno je i predsednik Upravnog odbora „Galenike“.

Izvor: Kurir

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage