Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

25. 10. 2017.  - Autor: Pressonline

KREMLJ ZAGRMEO: Amerika da se ne meša u odnose Srbije i Rusije

Ministarstvo navodi da se Amerikanci pretvaraju da ne znaju za pomoć koju on već nekoliko godina pruža Srbiji.

KREMLJ ZAGRMEO: Amerika da se ne meša u odnose Srbije i Rusije

Foto: Tanjug

Sjedinjene Američke Države ne bi trebalo da se mešaju u saradnju Srbije i Rusije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, komentarišući izjave pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojta Brajana Jia.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije navelo je da je Ji dozvolio sebi niz provokativnih izjava usmerenih na podrivanje rusko-srpske saradnje, tako što je grubo tražio od Beograda da preispita saradnju sa Rusijom, a neprimereno emocionalnim izrazima govorio je protiv davanja imuniteta i privilegija Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

- Podsećamo da SAD nisu članice Evropske unije i verovatno zbog toga ne znaju da mnoge članice EU u velikom obimu sarađuju sa Rusijom, na obostrano korisnoj osnovi. Niko ne bi trebalo da ometa Srbiju da se pridržava istih pristupa, polazeći od svojih nacionalnih interesa - ističe se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Što se tiče Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, Ministarstvo navodi da se Amerikanci izgleda pretvaraju da ne znaju za pomoć koju on već nekoliko godina pruža Srbiji i drugim zemljama u regionu, uključujući i članicama EU i NATO, u prevazilaženju posledica prirodnih katastrofa i katastrofa izazvanih ljudskom rukom, kao i u obuci relevantnih stručnjaka.

MIP Rusije podseća da je, između ostalog, izvršeno deminiranje srpske teritorije, a otkriveno je i uništeno na hiljade eksplozivnih predmeta koji su ostali nakon bombardovanja NATO 1999. godine, uključujući i municiju sa osiromašenim uranijumom.

- Pozivamo naše američke kolege da ne nameću svoje neprijateljske ideološke stereotipe koji podrivaju temelje međunarodne stabilnosti i saradnje na Balkanu i u Evropi u celini - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage