Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

08. 11. 2017.  - Autor: Pressonline

POTEZAO JE PIŠTOLJ NA SVAKOGA, TO MU JE DOŠLO GLAVE: Ubistvo Rubežića je najčuvenije mafijaško smaknuće u Beogradu

Sačekuša kod Istočnih kapija: Bojan Petrović bio je jedan od četvorice egzekutora Ranka Rubežića, u likvidaciji koja se u istoriji podzemlja meri jedino sa ubistvom Ljube Zemunca.

POTEZAO JE PIŠTOLJ NA SVAKOGA, TO MU JE DOŠLO GLAVE: Ubistvo Rubežića je najčuvenije mafijaško smaknuće u Beogradu

Kad je uštedeo nešto novca, Bojan Petrović je poželeo da razbojništva ostavi za sobom i kupi nekoliko lokala u Beogradu.

Međutim, sukob između Giške, njegovog starijeg prijatelja i na neki način mentora, i Ranka Rubežića prisilno mu je promenio planove. U tom trenutku mu ni u primisli nije bilo da će postati jedan od četvorice egzekutora u likvidaciji koja se u usmenoj istoriji podzemlja meri jedino sa ubistvom Ljube Zemunca.

Maltretirao svoje ljude

Petrović je ispričao da se situacija otrgla kontroli po povratku Borisa Petkova sa petogodišnje robije u Austriji. Rubežić je, zbog sukoba s Petkovim, čiju pozadinu niko nije tačno znao, mada se pričalo o preotimanju devojke i dugu od 60.000 maraka, nameravao da ga likvidira. - Jedno veče videli smo ispred Borisove kuće otiske u snegu, specifične tragove “marsovki” koje je Ranko nosio. Rekao sam Borisu da je imao sreće, ali da možda sledeći put neće biti tako - pričao je Petrović.

Uveravao je da nikakvog razloga osim prijateljstva s Petkovim nije imao za napad na Rubežića. Prema njegovom opisu, i Milovanu Vujisiću Vuji i Draganu Popoviću Dadilji dozlogrdio je Rubežićev preki karakter. Navodno je i na njih potezao pištolj, zahtevao da smaknu policajca koji mu se zamerio, kao i sina jednog generala, a primoravao ih je i da idu u bolnicu i vređaju kriminalca koga je on prethodno ranio u nogu. Nisu hteli

 - Sastali smo se Boris, Dadilja i ja, ali nije bilo Vuje, pa smo se dali u potragu. Našli smo ga u drugom lokalu. Rekao nam je da se Ranko javljao i zahtevao da on i Dadilja odmah dođu po njega. Nismo mu verovali pošto su oni bili dobri Rankovi drugovi. Ali zaklinjali su nam se da im je dojadio i da ne postoji drugo rešenje nego da ga ubiju. Predložili su da oni krenu jednim, a mi drugim kolima, što je Boris odbio. Tražio je da ja idem s Dadiljom, a on sa Vujom. Hteo je da ih tako kontrolišemo.

Izvor: Kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage