Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

11. 04. 2018.

Saslušana Jelena Karleuša zbog kampanje protiv MMR vakcine

U prijavi protiv Karleuše se navodi da je izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine.

Saslušana Jelena Karleuša zbog kampanje protiv MMR vakcine

Foto:telegraf.rs

Pevačica Jelena Karleuša jutros je saslušana u beogradskoj policiji u okviru predistražnog postupka za utvrđivanje odgovornosti javnih ličnosti koje šire propagandu protiv vakcinacije dece MMR vakcinom.

U prijavi protiv Karleuše se navodi da je izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja decu štiti od malih boginja, rubeola i zauški.

Pevačica je saslušana iz drugog pokušaja, jer je prvi poziv izbegla tako što je otputovala u Tursku.

Odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je prošlog meseca nalog policiji da obavi provere činjenicnog stanja i prikupi potrebne dokaze "kako bi se na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan".

Tužilaštvo je tada poručilo da u ovom, kao i u bilo kom drugom predmetu, neće biti ustupaka niti izuzetaka kod utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja osoba koje su izvršile krivično delo.

Mediji pišu da je policija do sada ispitala dramaturga i profesorku Fakulteta dramskih umetnosti Maju Volk, profesorku Miru Sovilj, lekara Todora Jovanovica, pedijatra iz Zrenjanina Mirka Grubića, novinarku i književnicu Mirjanu Bobić Mojsilović.

Kada sve predistražne radnje budu okoncane, nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu odlučiće da li ima dovoljno dokaza da se pokrene istraga protiv antivakcinaša i za koje krivično delo.

Krivičnu prijavu protiv 43 osobe početkom februara pokrenula je grupa od 270 roditelja zbog širenja straha i panike od vakcina i pojave epidemije morbila.

Izvor: telegraf.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage