Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 03. 2007.  - Autor: (A. Đ. - B. I.)

ČEDOMORKE

Nastavlja se serija ubistava beba po Srbiji: u Bojniku majka zadavila svoje dete odmah posle porođaja i bacila ga u bunar. U Boljevcu majka bacila bebu u kantu, telo novorođenčeta plutalo Tisom, na deponiji u Svilajncu zadavljena beba!

s
S11

Bunar u koji je skočila trudnica...

Nastavlja se serija čedomorstava po Srbiji! Policija u Bojniku uhapsila je N. Z. (37) zbog sumnje da je zadavila tek rođeno dete i bacila ga u bunar!

Stravičan zločin otkriven je kada se N. Z. zbog postporođajnih komplikacija javila na Ginekološko odeljenje bolnice u Leskovcu.- Prvi nalazi istrage ukazuju da je dete namerno ugušeno za vreme porođaja.

A

"Privilegovano" ubistvo

Advokat Goran Petronijević kaže da čedomorstvo spada u takozvana privilegovana ubistva, u koja još spadaju ubistvo na mah, lišenje života iz samilosti i nehatno lišenje života.
- Zaprećene kazne su od šest meseci do pet godina, što se zasniva na pretpostavci bitno smanjene uračunljivosti u kojoj se, zbog hormonskih poremećaja, žena nalazi pre i neposredno posle porođaja. Ako bi veštaci utvrdili da žena u toku vršenja čedomorstva nije bila u stanju smanjene uračunljivosti, onda bi se takvo delo tretiralo kao obično ubistvo - objasnio je Petronijević, dodavši da za čedomorstvo može biti optužena samo ženska osoba.

Zločin se dogodio u kući osumnjičene. Ona je saslušana u policiji i kod istražnog sudije, koji je doneo rešenje o sprovođenju istrage - kaže izvor Pressa iz Opštinskog suda u Lebanu.Čedomorstvo u Bojniku samo je nastavak strašne serije ubistva beba u Srbiji! Pre nekoliko dana, novorođenče je ubijeno i u Boljevcu.

Gradica S. (30) iz sela Bogovina porodila se 1. marta u šestom mesecu trudnoće u kupatilu u roditeljskoj kući, a tek rođenu bebu bacila je u kantu za smeće! Kada je dan kasnije primljena u bolnicu sa obilnim krvarenjem, lekari su konstatovali da je ono nastupilo posle porođaja, pa su obavestili policiju.

Gradica je ispričala da je u toku prošle nedelje nekoliko puta pokušala da izazove prevremeni porođaj tako što se udarala čekićem u stomak! Kada je 1. marta dobila bolove, porodila se u kupatilu, bebu zamotala u toalet papir i bacila u kantu.

a2

Trudnica skočila u bunar!

Trudnica Dragana Simović (29) iz sela Družetići pokušala je da se ubije skokom u bunar dubok 30 metara! Dragana je preživela jer prilikom pada nije zakačila zidove bunara. Ona je prošla bez ozbiljnih povreda i njena trudnoća nije prekinuta.

Njeni roditelji su tek od policije saznali šta je njihova ćerka uradila!Pre dve nedelje leš mrtve muške bebe pronađen je u Tisi. Telo novorođenčeta sa pupčanom vrpcom pronašli su ribari kod naselja Halaš čarda u blizini Sente.

Na deponiji u Jagodini nedavno je pronađena mrtva beba. Telo devojčice teške 4,5 kilograma na smetlištu "Badra" pronašli su skupljači sekundarnih sirovina. Beba je bila umotana u ćebe u plastičnoj vrećici i dopremljena kamionom smećarom iz sela Kušiljeva.

Kao i u Bojniku, i ovde je dete ubijeno odmah po rođenju, tako što mu je pupčana vrpca obmotana oko vrata i rukom vršen pritisak na vrat dok se nije ugušilo!

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage