Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

09. 03. 2007.

Radulović: Koštunica inicirao preuzimanje C marketa

Bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović naveo je u pismenoj odbrani dostavljenoj Specijalnom sudu da je predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica omogućio Miroslavu Miškoviću da njegova kompanija "Delta M" postane vlasnik "C marketa" i apsolutni monopolista na tržištu Srbije

Radulovićevi advokati predali su danas sudu njegovu pismenu odbranu na suđenju takozvanoj stečajnoj mafiji.

U izjavi se navodi da su su Mišković i biznismen Milan Beko, koji je sa njim nastupao u postupku preuzimanja "C marketa", na toj kupovini direktno zaradili više od 150 miliona evra, a indirektno više od 300 miliona evra.

Radulović je trećeoptuženi u aferi stečajna mafija i nalazi se u bekstvu, a sudi mu se u odsustvu.

U toj izjavi Radulović navodi da je "neviđena hajka" protiv njega počela kada su Mišković i Beko postali vlasnici "C marketa". Radulović dodaje da je cilj te hajke bio da se eliminiše on "kao učesnik realizacije dogovora iz Memoranduma o razumevanju koji je potpisan 15. avgusta 2005. godine pod direktnim pokroviteljstvom predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice".

Kao razloge za njegov progon, Radulović navodi nameru "da se spreči svaka rasprava i razgovor o načinu privatizacije 'C marketa'" i "pod kojim uslovima je potpisan Memorandum o razumevanju".

Treći razlog, kako dodaje, je da se prikriju razlozi zbog kojih je Koštunica inicirao potpisivanje dogovora između Miškovića, Beka i njega. U tom Memorandumu o razumevanju, čiju su kopiju njegovi advokati danas dostavili sudu, navodi se da su sastanku u "Eki investmentu" prisustvovali Mišković koji je zastupao "Deltu M", Radulović kao zastupnik "C marketa" i Beko, zastupnik firme "Laderna B.V."

Tim dokumentom je precizirano da se prestane sa "neprijateljskim aktivnostima u pogledu pojedinačnog preuzimanja preduzeća 'C market', kao i da 'Delta M' i 'Laderna B.V' zajedno nastupaju u preuzimanju 'C marketa'". Utvrđeno je da učešće "Laderne" bude 60 odsto, a "Delte M" 40 odsto u tom preduzeću. Radulović je naveo da je Memorandum potpisao i Danko Đunić, predstavnik Eki investmenta.

Radulović u svojoj izjavi dostavljenoj sudu navodi da je tim memorandumom bilo precizirano da će Radulović rukovoditi "C marketom" i birati menadžment u roku od dve godine od preuzimanja tog preduzeća.

"Odmah nakon privatizacije 'C marketa' meni je bilo jasno da je Miškoviću, Beku i Koštunici u celom poslu oko privatizacije bilo samo potrebno da ja svojim potpisom omogućim da Primer C pređe u vlasništvo 'Novafina' iz Luksemburga i da povlačenjem tužbe protiv Centralnog registra harija od vrednosti omogućim privatizaciju 'C marketa' u korist Miškovića i Beka", navodi se.

Nazivajući Miškovića i Beka "zlikovcima i malnipulantima", Radulović je detaljno naveo finansijsko stanje "C marketa" pre privatizacije i nakon preuzimanja.

Drugooptuženi u slučaju stečajne mafije, beogradski advokat Nemanja Jolović, završio je danas odgovaranje na pitanja. Optuženi u aferi "stečajne mafije" terete se za zloupotrebu službenog položaja i da su, primajući i davajući mito, oštetili brojna društvena preduzeća i državu za više desetina miliona evra.

Na optužnici podignutoj u oktobru prošle godine je 35 osoba, ali je razdvojen sudski postupak protiv petoro optuženih.

Izvor: Beta

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage